Döntetlen Hollandiában
U17 férfi   |   Archívum   |   2009. március. 04., 19:53
Döntetlen Hollandiában

A március végi, hazai rendezésű Eb-selejtezőkre készülő U17-es válogatottunk szerdán Veldhovenben a holland korosztályos együttessel mérkőzött meg. A hollandok ebben a korosztályban mindig a legjobbak közé tartoztak, a tavalyi spanyolországi Eb-döntőben például bronzérmet szereztek. Fiataljaink azonban helytálltak, és 1-1-es félidő után 2-2-es döntetlent értek el. Góljainkat Skriba Máté és Farkas Márk szerezte - utóbbi tizenegyesből talált a hollandok kapujába.

A mérkőzés némi késéssel kezdődött, mert mindkét csapat fehér nadrágban lépett pályára - a hazaiak narancssárga, a mieink fehér felsőben - s ez nemiképp elbizonytalanította a játékvezetőt.

Wilco van Buuren, az utánpótlás-válogatottak mellett dolgozó edzői stáb vezetője Ambrusics Róbert (Nacsa Péter a szünetben) - Tar Krisztián, Otigba Kenneth, Gál Szabolcs (Baráth Botond a szünetben), Farkas Márk - Kalász Milán, Nagy Armand (Urbányi Kristóf a szünetben) - Skriba Máté, Kovács István (Ponczók Csaba az 55. percben), Ugrai Rolad (Gyurján Bence az 55. percben) - Angyal Norbert (Batizi-Pócsi Balázs az 55. percben) összeállításban szerepeltette a csapatot.

Az első 20 percben egyértelműen a hollandok voltak jobbak, ekkor Ambrusics Róbert többször is parádés védéssel mentette meg csapatunkat a góltól. A hazaiak a 22. percben megszerezték a vezetést, ekkor egy szöglet után Robert Oepkes fejelt a kapuba. A kezdeti bizonytalanság után fokozatosan feljavultak a mieink, és a félidő lefújása előtt egyenlítettek is: Angyal Norbert remek kiugratását követően Skriba Máté 10 méterről pörgetett a hálóba. A 49. percben ismét a vendéglátók kerültek előnybe, egy kapu előtti kavarodás végén Luc Castaignos közelről küldte a labdát a hálóba. Második gólunk az 58. percben született meg, ekkor Gyurján Bencét buktatták a 16-oson belül, s a megítélt büntetőt Farkas Márk váltotta gólra. Egy perccel később Otigba Kenneth a győzelmet is megszerezhette volna válogatottunknak, de a védő a kapu mellé talált.

- Az első félidőben jobbak voltak a hollandok, a meccs ezen időszakában keveset birtokoltuk a labdát - nyilatkozta a mérkőzést követően Wilco van Buuren. - Később azonban már a játék minden elemében egyenrangú partnerei voltunk a hazaiaknak, kár, hogy a két gól előtt hibáztunk, mindkét találatot szinte mi ajándékoztuk a vendéglátóknak. A második játékrészben látottakkal azonban elégedett vagyok, ekkor sok, előre begyakorolt figura köszönt vissza játékunkban, s ami szintén fontos: mindkét találatunkat szép kombinációk előzték meg.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.