Az ötödik helyért játszunk a Telki Kupán
U17 férfi   |   Archívum   |   2013. augusztus. 02., 20:44
Az ötödik helyért játszunk a Telki Kupán

U17-es válogatottunk 1-0-ás vereséggel zárta a csoportküzdelmeket a Nemzetközi Ifjúsági Tornán.

Az Izraeltől elszenvedett 3-2-es vereség után a magyar válogatott azzal a szerb csapattal játszott Telkiben, amely csütörtökön 6-3-ra verte az izraelieket. Az első húsz percben egyik csapat sem tudott a másik fölé kerekedni, egy-két lehetőség mindkét kapu előtt adódott, de a gól elmaradt. A játékrész végéhez közeledve némi fölényt tudott kiharcolni a szerb válogatott, többször is veszélyben forgott a kapunk, de a vendégek csak egy lesgólig jutottak.

A szünet után átvettük az irányítást, jelentős labdabirtoklási fölényben játszottunk, áttevődött a játék a szerbek térfelére, de a 65. percben egy kontratámadás végén Matija Spoljaric kapott egy hosszú indítást, és a kapujából kifutó Rátkai Zsolt fölött a hálóba emelt. A válogatott megpróbált gyors góllal válaszolni, ám a szerbek ismét kontráztak, Csonka Bonifác utolsó emberként csak szabálytalanul tudta megállítani kilépő támadójukat, ezért a játékvezető kiállította a védőt. A szerbek emberelőnyben taktikusan tartották előnyüket, és 1-0-ra megnyerték a találkozót, ezzel a csoportot is.

Szerbia ellenfele Csehország lesz a vasárnapi döntőben, a harmadik helyért Izrael-Horvátország mérkőzést rendeznek, míg a magyar válogatott vasárnap 11 órakor, Ráckevén az albánokkal játszik az ötödik helyért.

- A mutatott játék alapján nem érdemeltünk vereséget - értékelte a mérkőzést Tuboly Frigyes szövetségi edző. - A második félidőben nyomás alatt tudtuk tartani a szerbek kapuját, ellenfelünk kétszer jött át a térfelünkre, abból egyszer gólt szerzett. Nagyon jó csapattal játszottunk, de így is érhettünk volna el jobb eredményt, a támadóharmadban azonban ezúttal nem voltunk kellően hatékonyak, főleg a váratlan egyéni megoldások hiányoztak a játékunkból.

Nemzetközi Ifjúsági Torna, Telki:
Szerbia - Magyarország 1-0 (0-0)
Magyarország: Rátkai Zsolt - Fék Zsolt, Csonka Bonifác, Hursán György - Szalai Ádám, Katona Máté, Haris Attila, Forgács Péter - Damásdi Alex (Sallai, 52.), Nyári Martin (Bíró, 45.), Korozmán Kevin (Gőgitz Ádám, 75.)

Gólszerző: Spoljaric a 65. percben

A másik pénteki mérkőzésen: Csehország-Horvátország 2-0

Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.