A Honvéd-MFA nyerte a Puskás-Suzuki Kupát
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. április. 09., 20:06
A Honvéd-MFA nyerte a Puskás-Suzuki Kupát

A Puskás-Suzuki Kupa felcsúti fináléjában a torna két magyar csapata mérkőzött meg egymással, a Honvéd-MFA parádés sikerrel védte meg elsőségét.

A Honvéd a Hagi Akadémiát és az Austria Wient, a Videoton-Puskás Akadémia a Real Madridot és a Panathinaikoszt előzte meg csoportjában, így a torna két magyar együttese vívta a mai finálét. A találkozó első nagy helyzete a Puskás Akadémia előtt adódott, de a 8. percben a Honvéd megszerezte a vezetést, majd a folytatásban jelentős fölényt harcolt ki, és nagyszerű egyéni teljesítményekkel végül 7-0-ra megnyerte a találkozót, ezzel zsinórban harmadszor hódította el a Puskás-Suzuki Kupa végső győztesének járó trófeát. Az U17-es válogatott erőssége, a márciusi Eb-selejtező elitkörben is remek teljesítményt nyújtó Bobál Gergely egymaga négy gólt szerzett, rajta kívül Koszta Márk, Csillag Dáriusz és Tüzes Márk volt eredményes. 

A torna legjobb kapusa Gazsi Tamás (Honvéd-MFA) lett, a torna legjobb játékosának, valamint a gólkirálynak járó elismerést a hét találatot elérő Bobál Gergely vette át. A díj- és éremátadók között volt Bözsi néni, Puskás Ferenc özvegye, dr. Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója, Mészáros Lőrinc, a PFLA elnöke, Czene Attila, a NEFMI sportért felelős államtitkára, valamint Hisashi Takeuchi, a Magyar Suzuki zRt. vezérigazgatója is.

- A Honvéd kiemelkedett a mezőnyből, csapatként és egyénileg is jobb volt a riválisoknál, néhány fantasztikus teljesítményt is láthattunk a mérkőzéseken - mondta a döntő után Nyilasi Tibor, az MLSZ sportigazgatója. - Minőségi tornának lehettem szemtanúja, nem véletlen, hogy az ötéves múltra visszatekintő viadalról Európa-szerte beszélnek, a Real Madrid pedig évről évre tagja akar lenni a mezőnynek. Ha sok hasonló tornára eljutnának a magyar fiatalok, az rendkívül sokat segítene későbbi fejlődésük szempontjából.

Az 5. Puskás-Suzuki Kupa végeredménye:

1. Budapest Honvéd
2. Videoton Puskás Akadémia
3. Austria Wien
4. Panathinaikosz
5. Real Madrid
6. Hagi Akadémia


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.