A harmadik helyért játszunk Moldovában
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. május. 05., 19:13
A harmadik helyért játszunk Moldovában

U17-es női válogatottunk fordulatos mérkőzésen 4-3-as vereséget szenvedett a román korosztályos csapattól.

Hevesi Tamás együttese lejátszotta első meccsét a moldovai négyes tornán - válogatottunk szombat délután a románokkal mérkőzött meg. Csak a mérkőzés előtt derült ki, hogy a románok és a moldávok a korosztályból kiöregedett játékosokat is jelöltek a meccsekre, vagyis a vártnál is erősebb mezőny jött össze.

A mieink a Samu Anna - Lázár Alexandra, Gál Henrietta (Mészáros Dalma, 47.), Zólyomi Rebeka, Szabó Dorottya - Fenyvesi Evelin, Bokor Adrienn, Szabó Viktória - Öreg Szintia (Nagypál Fatima, 60.), Kaján Zsanett, Diószegi Fanni (Horváth Boglárka, 52.) összeállításban szerepeltek a találkozón.

Az első gólra csak két percet kellett várni, ekkor Lázár Alexandra szerzett vezetést a mieinknek. A gól után is sikerült néhányszor megbontani az ellenfél védelmét, a magyar fölény több nagy helyzetben is megmutatkozott, ezt mutatja, hogy két kapufát is lőttünk. A románok a félidő második felében átvették az irányítást, egyenlítettek, de a szünet előtt Kaján Zsanett találatával visszaszereztük az előnyt. A második félidő magyar fölényt hozott, de a helyzeteink kimaradtak, a románok egyik villámgyors csatárát pedig nem tudtuk tartani, az ő góljaival az ellenfél fordítani tudott. Támadásaink végig veszélyesek voltak, a románok egy alkalommal csak piros lapot érő megmozdulással tudták megakadályozni az egyenlítésünket, majd a játékvezető mulasztott el több alkalommal is egyértelműnek látszó tizenegyest ítélni a javunkra. Kaján megszerezte a harmadik magyar gólt, ám a románok egy szerencsés találattal visszavették a vezetést és 4-3-ra győztek.

- Az ellenfél játékosai között idősebb játékosok is szerepeltek, ennek ellenére jól kezdtünk, a megszerzett labdákból többször is sikerült a védők mögé kerülnünk, és megérdemelten vezettünk a félidő végén - értékelt a mérkőzés után Hevesi Tamás. - A második félidőben nem tudtuk tartani az egyik gyors játékosukat, de mezőnyben ekkor is mi domináltunk, sajnos túl sok helyzet kimaradt ahhoz, hogy nyerni tudjunk. A lányokat ennek ellenére dicséret illeti, többen is kiváló teljesítményt nyújtottak a meccsen, kis szerencsével gólokkal nyerhettünk volna. Az ellenfél edzője a végén elismerte, hogy a mutatott játék alapján mi érdemeltünk volna győzelmet, hasonló teljesítménnyel a hétfői mérkőzésen reális esélyünk lehet az ukránok ellen.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.