A harmadik helyért játszunk a Telki Kupán
U17 férfi   |   Archívum   |   2012. augusztus. 03., 17:46
A harmadik helyért játszunk a Telki Kupán

U17-es válogatottunk 1-0-ás vereséget szenvedett Izraeltől a Telki Kupa második mérkőzésén.

A Málta elleni magabiztos, 7-0-ás győzelem után a magyar U17-es válogatott Izraellel mérkőzött Telkiben. Pisont István szövetségi edző ezúttal az Ordasi Gergő - Bedi Noel, Talabér Attila, Spandler Csaba, Milkó Dániel - Vida Máté, Mayer Milán (Koszta Márk, 68.), Zsótér Donát - Bölcsföldi Milán (Szántó Tamás, 41.), Németh Erik (Sejben Viktor, 55.), Rácz Barnabás összetételben szerepeltette együttesét.

A vendégek kezdtek jobban, a mieinknek nem ízlett az izraeliek agresszív védekezésre és kontrákra épülő játéka. A 23. percben egy jobb oldali akció végén Izrael megszerezte a vezetést, és a szünetig nem is változott az eredmény. A fordulás után aktívabb lett a magyar válogatott, de ellenfelünk védelmét nem sikerült feltörni, sőt, a nagyobb helyzetek a gyors kontrákat vezető vendégek előtt adódtak. A hajrában a mieink hiába szorították be kapujuk elé az izraelieket, gólt nem sikerült szereznünk, a lefújásig maradt a 0-1.

Izrael győzelmével bejutott a döntőbe, és a horvátokkal játszik vasárnap, a mieink pedig a szerbek ellen lépnek pályára a torna harmadik helyéért.

- Nehéz értékelni ezt a mérkőzést, mert rendkívül sok pontatlanság volt a játékunkban - mondta a meccs után Pisont István. - Az izraeliek kontrákra építették a stratégiájukat, mi pedig nem találtunk üres területeket, ezért nem tudtunk kombinatív, rövid passzos játékot produkálni. A mélységi passzaink nem sikerültek, sok labdát eladtunk, az ellenfél gyors támadói ezekből veszélyes akciókat vezettek. Csalódott vagyok a mai teljesítményünk miatt, sok hibát és kevés jó technikai megoldást láttam a pályán, ez vezetett a vereséghez.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek
U17: Egy gyors góllal nyertek a lengyelek

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.

U17: keddtől a Syrenka Kupán szerepel a válogatott
Meccsbeszámoló
U17: háromgólos győzelem az üzbégek ellen

U17-es válogatottunk kedden délután megkezdte szereplését a lengyelországi Syrenka-kupán, a mérkőzést a 3. percben szerzett hazai találat döntötte el.