U16: Visszavágtak a dánok a keddi vereségükért
U16 férfi   |   Csapat   |   2021. november. 05., 13:36
U16: Visszavágtak a dánok a keddi vereségükért

Férfi U16-os válogatottunk 3-0-s vereséggel zárta a dán csapat elleni felkészülési mérkőzését Telkiben.

Legyőzték a dánokat az U16-osok

Legyőzték a dánokat az U16-osok

A Belvon Attila vezette magyar U16-os válogatott 3-1-re győzött felkészülési mérkőzésen a dán együttes ellen Telkiben.

Tovább

Férfi U16-os válogatottunk a keddi 3-1-es győzelmét követően pénteken délelőtt ismét megmérkőzött a dán korosztályos csapattal Telkiben. A két csapat hasonló felfogásban futballozott, mindkét együttes igyekezett már az ellenfél térfelén nyomás alá helyezni riválisa játékosait, de a vendégek hatékonyabbak voltak ebben, így többször jutottak el a kapunkig, mint mi a dán tizenhatosig. Ellenfelünk hatalmas tempót diktált, ezt az első félidő nagyobb részében sikerült felvennünk, ám jelentősebb gólhelyzetekig nem jutottunk el. Egy perccel a félidő vége előtt a dánok büntetőhöz jutottak, amit Oscar Schwartau gólra váltott (0-1).

A fordulás után az első támadásából Andreas Noshe révén gólt szerzett a dán együttes (0-2), amely a folytatásban is nagy tempóban, agresszíven, a mieinket folyamatos nyomás alatt tartva futballozott, kevés teret adva a támadásokra. Szögleteket követően, illetve a sikeres letámadásokat követő labdaszerzések után akadt egy-két lehetőségünk, ám a befejezéseknél nem voltunk elég pontosak, a dánok pedig a hajrában egy gyors jobb oldali akciójuk végén Jonathan Asp Jensen találatával beállították a 0-3-as végeredményt.

– A dánok a mai napon felülmúltak minket, elsősorban határozottságban és a játék gyorsaságában, két olyan összetevőben, amiben az előző mérkőzésen mi is jól teljesítettünk, most viszont elmaradtunk attól a szinttől. Sok tanulsága volt a mai mérkőzésnek, biztos vagyok benne, hogy a következő alkalommal újból azt a határozott és tudatos játékot fogjuk játszani, ami láttunk az előző mérkőzéseinken – mondta a mérkőzés után Belvon Attila.

Magyarország-Dánia 0-3 (0-1)
Magyarország: Petroff Zsombor (Radnóti Dániel, 34.) - Rácz Dániel (Lengyel Noel, 46.), Bolla Bálint, Kaczvinszki Dominik, Nimsz Ádám (Földi Gergő, 57.) - Girsik Attila (Lukács Máté, 46.), Bán Gergő, Somfalvi Bence (Bagi Ádám, 70.) - Varga Zétény (Galántai Tamás, 46.), Simon Benedek (Vidnyánszky Mátyás, 70.), Molnár Csaba (Herczeg Botond, 57.)

A mérkőzés felvétele:


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.