Legyőzték a dánokat az U16-osok
U16 férfi   |   Csapat   |   2021. november. 02., 17:24
Legyőzték a dánokat az U16-osok

A Belvon Attila vezette magyar U16-os válogatott 3-1-re győzött felkészülési mérkőzésen a dán együttes ellen Telkiben.

A 2023-ban a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságon résztvevő, jelenleg még U16-os válogatottként szereplő együttesünk szeptember végén játszotta le első nemzetközi mérkőzéseit: Nagykanizsán 1-0-ra nyert a szlovénok ellen, majd az idegenbeli visszavágón 2-2-es döntetlent ért el.

A harmadik és a negyedik felkészülési mérkőzésre a dánok érkeztek Telkibe, a páros meccs első összecsapását kedden délután rendezték Telkiben. A mérkőzés első 20-25 perce a dán válogatott mezőnyfölényét hozta, a vendégek nagy iramot diktáltak, és két-három komoly lehetőséget is kialakítottak a kapunk előtt, ebből a 15. percben egyet gólra váltottak: Oscar Schwartau használt ki egy védelmi megingást, és 10 méterről a kapu közepébe bombázott (0-1).

A dán vezetés után feljavult a magyar válogatott támadójátéka, és egyre veszélyesebbek voltunk az ellenfél kapujára. A 28. percben Schneider Nándor kapott remek indítást a balösszekötő helyén, majd a 11-es pont magasságából, éles szögből a rövid sarokba lőtt (1-1). Az egyenlítést követően támadásban maradtunk, és a 39. percben már nálunk volt az előny: egy jobb oldali szöglet után nem tudtak felszabadítani a vendégek, Galántai Tamás lövése nem volt pontos, de a jobb kapufánál helyezkedő Bagi Ádám közelről a hálóba segítette a labdát (2-1). A 43. percben újabb gólt szerzett a magyar válogatott, egy kontratámadás végén Ésik Ákos tartotta meg a labdát a védők között, majd 16 méterről a kapuba lőtt (3-1), beállítva a félidei eredményt.

A fordulás után a dánok nagy energiákat mozgósítottak a felzárkózás érdekében, többet birtokolták a labdát, és jellemzően a magyar térfélen zajlott a játék. A védelmünket azonban nem tudták feltörni, mi pedig nemcsak tartottuk az eredményt, de kontratámadásokból igyekeztünk tovább növelni azt. Volt is egy-két kecsegtető lehetőségünk, a 81. percben Molnár Csaba már csak a kapussal állt szemben, de lövése nem talált kaput. Az eredmény a lefújásig nem változott, a mieink az első félidei hatékony támadójátékukkal és a szünet utáni fegyelmezett védekezésükkel 3-1-es győzelmet arattak. A két csapat pénteken 11.00 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.

– Az első félidő dinamikusabb és nagyobb tempójú játékot hozott, a középpályás labdaszerzésekből kellő határozottsággal tudtunk eljutni a befejezéséig. A második félidőben több figyelmet kellett fordítani a védekezésre, és bár az ellenfél nyitottabb volt, nem volt olyan hatékony az előrejátékunk. A második mérkőzésen a keret másik fele is megkapja a lehetőséget a bizonyításra, és bízom benne, hogy hasonlóan fegyelmezett és jó játékkal rukkolnak elő – értékelt a mérkőzés után Belvon Attila.

A mérkőzés felvétele:

Magyarország-Dánia 3-1 (3-1)
Magyarország: Lehoczki Bendegúz - Lengyel Noel, Ásványi Domonkos, Kubicsek Levente, Lukács Máté (Móga Bendegúz, 58.) - Kern Martin, Fenyő Noah - Bagi Ádám (Vidnyánszky Mátyás, 58.), Galántai Tamás (Földi Gergő, 58.), Schneider Nándor (Molnár Csaba, 71.) - Ésik Ákos (Herczeg Botond, 58.)
Dánia: Lucas Nygaard, Jonathan Krath, Cornelius Olsson, Lucas Hogsberg, Nicolai Juul-Sandberg, Tobias Lund Jensen, Oscar Schwartau, Jonathan Asp JEnsen, Tristan Birxh, Christian Jörgensen, Nicholai Blicher

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.