U16: Magabiztos győzelem a fehéroroszok ellen
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. november. 02., 20:55
U16: Magabiztos győzelem a fehéroroszok ellen

Férfi U16-os válogatottunk a keddi 2-2-es döntetlen után szerdán magabiztosan, 3-1-re győzött a fehéroroszok elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben.

Sándor György szövetségi edző a második mérkőzésen azoknak a játékosoknak adott lehetőséget a kezdőben, akik kedden nem voltak ott a kezdő sípszónál a csapatban. A vendégek ezúttal nem tudtak meglepni bennünket a mérkőzés elején, az viszont nem változott, hogy magyar mezőnyfölénnyel telt az első félidő, és ezúttal a gólok sem maradtak el. A 25. percben Hős Zsombor büntetőből szerzett vezetést a magyar válogatottnak (1-0), majd a 35. percben akcióból is betaláltunk: egy balról érkező lapos beadás után Kovács Patrik lőtt a léc alá (2-0).
 
A második félidő is magyar fölényt hozott, és az 52. percben Hős második góljával három gólra növeltük az előnyt. Nem forgott veszélyben a magyar győzelem, a fehéroroszok csak az utolsó pillanatokban szerezték meg a szépítő találatukat egy távoli lövésből, így alakult ki a 3-1-es végeredmény.
 
– Nagyobb kockázatot vállaltunk, mint az első mérkőzésen, és ez kifizetődött, mert széleken és középen is sokszor kerültünk az ellenfél játékosai mögé, sok beindulásunk volt, és ezekből helyzeteket is kialakítottunk – értékelt a mérkőzés után Sándor György szövetségi edző. – Végig kontrolláltuk a játékot, az ellenfél csak a hajrában tudta valamelyest kiegyenlítetté tenni a játékot. Dicséret jár a kerettagoknak, szép gólokat szereztünk, technikailag, taktikailag és mentálisan is jó teljesítményt nyújtottunk. Az edzőtábor során kipróbáltunk néhány újoncot is, míg másokat új poszton szerepeltettük, és mindenki élni tudott a lehetőséggel. Nem szabad túlértékelni egyetlen győzelmet sem, de összességében pozitívan zárhatjuk a tábort, mert sikerült előrelépnie a csapatnak.
 
Magyarország-Fehéroroszország 3-1 (2-0)
Magyarország: Papp Lőrinc (Fodor-Papp Tamás, 46.) - Oláh Olivér (Vitályos Viktor, 53.), Csorba Dominik, Kiss Bálint, Csorba Noel - Zója-Katona Márk (Kenéz Kristóf, 61.), Molnár Péter, Hős Zsombor (Együd Barnabás, 82.), Somogyi Ádám, Egri Imre (Bernáth Bence, 61.) - Kovács Patrik (Barkóczi Barnabás, 82.)
Gólszerzők: Hős 25., 52., Kovács Patrik 35., ill. Haliata (91.)



Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.