Kétgólos olasz siker Telkiben
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. április. 18., 19:28
Kétgólos olasz siker Telkiben

Férfi U16-os válogatottunk a héten kétszer lép pályára az olaszok ellen Telkiben, a keddi első mérkőzésen a vendégek magabiztos győzelmet arattak.

A mérkőzés első percei kiegyenlített játékot hoztak, de az olaszok fokozatosan átvették az irányítást, több nagy lehetőséget is kidolgoztak, és a 23. percben megszerezték a vezetést: egy védelmi megingást kihasználva sikerült a védősorunk mögé kerülniük, Camarda passza után Mosconi lőtt közelről a kapuba. A gól után a magyar válogatott előtt is adódott pár lehetőség, de a szünetig nem változott az eredmény.

A második játékrész olasz helyzetekkel kezdődött, az egyik vendégakció végén ellenfelünk büntetőhöz jutott, amelyet Camarda váltott gólra. A 73. percben Di Nunzio bombázott 17 méterről védhetetlenül a léc alá, ezzel már három góllal vezettek a vendégek. A hajrában a mieink sokat tettek a szépítő találat megszerzéséért, és a találkozó utolsó pillanataiban sikerrel jártak: Kovács Patrik vette be az olaszok kapuját, kialakítva az 1-3-as végeredményt.

– Az olasz válogatott nagyon jó játékerőt képvisel, minden poszton remek játékosai vannak. Megpróbáltunk nyomást gyakorolni rájuk, intenzíven futballozni, de el kell ismerni, hogy egy nálunk jobb csapattal találkoztunk, amely megérdemelten nyerte meg a mérkőzést. A játékosaim a tudásuk legjavát adták, de ma ez nem volt elég ahhoz, hogy elkerüljük a vereséget. Sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből, többek között azért is, mert jó néhány olyan taktikai elemmel találkoztunk, amelyet korábban még egyetlen ellenfelünk sem alkalmazott. Csütörtökön vár ránk egy újabb mérkőzés, megpróbálunk visszavágni, ehhez azonban a játék több elemében is javulnunk kell – mondta az mlsz.hu-nak Sándor György szövetségi edző.

A két csapat csütörtökön 11.00 órától mérkőzik meg ismét egymással Telkiben.

Magyarország-Olaszország 1-3 (0-1)
Magyarország: Tompa Ákos - Csorba Dominik (Oláh Olivér, 74.), Koncz Dávid, Kiss Bálint, Bolgár Botond (Csorba Noel, 31.) - Somogyi Ádám (Madarász Ádám, 63.), Németh Hunor - Zója-Katona Márk (Egri Imre, 31., Szlovák Áron, 85.), Mondovics Kevin (Hős Zsombor, 63.), Kugyela Zalán - Kovács Patrik
Gólszerzők: Kovács Patrik 91., ill. Mosconi 23., Camarda 52., Di Nunzio 72. 

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.