Kétgólos hátrányból játszottak döntetlent az U16-osok
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. november. 01., 14:24
Kétgólos hátrányból játszottak döntetlent az U16-osok

Férfi U16-os válogatottunk hamar hátrányba került a fehéroroszok ellen Telkiben, végül 0-2-ről döntetlenre hozta a mérkőzést.

Férfi U16-os válogatottunk utolsó idei nemzetközi mérkőzéseit játssza a héten, az ellenfél a fehéroroszok korosztályos együttese. A keddi első mérkőzést a fehéroroszok kezdték, és 10 másodperc múlva máris gólnak örülhettek, egy hosszú indítás után Ausianniaku vette be a kapunkat (0-1)
 
A magyar válogatottat nem fogta meg a kapott gól, nagy labdabirtoklási fölényben futballoztunk, folyamatosan az ellenfél térfelén tartottuk a labdát, de a kapu előtt nem jöttek azok a megoldások, amelyek gólt eredményezhettek volna.
 
A második félidő is rosszul kezdődött, a fehéroroszok egy kontra végén megduplázták az előnyüket (0-2). Csapatunk azonban jó mentalitással folytatta a játékot, és az 57. percben Németh Hunor szabadrúgásgóljával sikerült szépítenie (1-2), majd a 68. percben Miskolczi Domonkos találatával kiegyenlített (2-2). A hátralévő időben megvoltak a lehetőségeink a győztes gól megszerzésére is, de az ellenfél kapuja előtt nem voltunk kellően hatékonyak, így 2-2-es döntetlennel ért véget a mérkőzés.
 
– Sajnos gyorsan hátrányba kerültünk, de nem változtatta meg a hozzáállásunkat a kapott gól, megvolt a labdabirtoklási fölényünk, magas intenzitással játszottunk, de a támadózónában rossz döntéseket hoztunk, ezért tiszta helyzeteket nem tudtunk kialakítani. Pozitívum, hogy a második félidő elején kapott gól után fel tudtunk állni, és döntetlenre hoztuk a mérkőzést, de nem vagyok elégedett a teljesítménnyel, mert ennél sokkal több van bennünk, és jóval eredményesebb játékra képes a csapat – értékelt a lefújás után Sándor György szövetségi edző.  
 
A két csapat szerdán 17.00 órakor ismét megmérkőzik egymással Telkiben.
 
Magyarország-Fehéroroszország 2-2 (0-1)
Magyarország: Tompa Ákos - Varga Máté (Kenéz Kristóf, 63.), Garai Zétény, Csiszár Máté, Pál Barna - Szép Márton, Komlósi András, Németh Hunor, Miskolczi Domonkos, Kugyela Zalán (Együd Barnabás, 81.) - Barkóczi Barnabás (Bernáth Bence. 63.)
Gólszerző: Németh 57., Miskolczi 68., ill. Ausianniaku 1., Antsipau 51.
 
A mérkőzés felvétele: 
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.