Hajrágóllal nyertünk Szlovénia ellen
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. szeptember. 26., 20:42
Hajrágóllal nyertünk Szlovénia ellen

Férfi U16-os válogatottunk Bősze Levente 91. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte a szlovénokat a két csapat novai felkészülési mérkőzésén. Csütörtökön a határ túloldalán mérkőznek meg egymással a felek.

A mérkőzés első húsz-huszonöt percében nem találtunk fogást a vendégeken, a szlovénok a labdaszerzéseiket követő kontrákból többször is veszélyeztettek. A félidő végére magához ragadta az irányítást a magyar csapat, helyzeteink voltak, sőt a 43. percben büntetőt is elvégezhettünk, de Gólik lövését védte a jobb alsó saroknál a kapus.

A második játékrészben a magyar válogatott irányította a mérkőzést, gyakran került nyomás alá a szlovén kapu, de az eredmény sokáig nem változott. A 91. percben aztán egy bal oldali beadást követően Bősze Levente használta ki, hogy a védője hibázott, levette a labdát, majd 12 méterről a hálóba lőtt, beállítva az 1-0-s végeredményt.

– Küzdelmes mérkőzést játszottunk egy jó erőkből álló, jól felkészült csapattal szemben, úgy érzem, összességében megérdemeltük a győzelmet. Az első félidőben még láttam némi bizonytalanságot pár játékosomnál, de a szünetben rendeztük a sorokat, és a folytatásban harcosabban futballoztunk, a szerkezeti váltásainknak köszönhetően hatékonyabbak voltunk, ennek köszönhetően dominánsabban tudtunk játszani. Jól szálltak be a cseréink, lendületet hoztak a játékba, de a végén egy kis szerencsénk is volt, hiszen a hosszabbításban szereztük meg a győztes gólt. Két nap múlva újabb nehéz erőpróba vár ránk, a szlovéniai mérkőzésen egy-két játékosomra már nem számíthatok, de bízom benne, hogy hasonló teljesítményt nyújtunk majd, mint ma a második félidőben – mondta a lefújást követően Szalai László szövetségi edző az mlsz.hu-nak.

Magyarország-Szlovénia 1-0 (0-0)
Magyarország: Balogh T. Márk - Sánta Milán, Kovács Noel, Zoltai Levente, Prettehnoffer Márton - Zubor Ádám, Büki Szabolcs - Nyikos Botond (Balázs Teó, 64.), Magyarics Erik (Soós Flórián, 76.), Milicz Péter - Gólik Benjámin (Bősze Levente, 76.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.