Hajrágóllal nyertek a belgák Telkiben
U16 férfi   |   Csapat   |   2020. március. 12., 12:43
Hajrágóllal nyertek a belgák Telkiben

U16-os válogatottunk csütörtökön ismét megmérkőzött a belgák korosztályos csapatával Telkiben, ezúttal a vendégek fordítottak hátrányból.

A magyar és a belga U16-os válogatott szerdán gólgazdag mérkőzést játszott egymással, a mieink 0-2-ről felállva 5-3-as győzelmet arattak. Az összetartás utolsó napján ismét összemérte erejét a két csapat egy zártkapus mérkőzésen.

Ezúttal mi kezdtük jobban a meccset, a 7. percben egy jobb oldali bedobás után Földi Dominikhez került a labda a balösszekötő helyén, ő pedig higgadtan helyezett a hálóba (1-0). Nem sokáig vezettünk, egy átlövésből egyenlítettek a belgák és a folytatásban is irányították a meccset. Bár a játék gyakran a 16-osunk környékén zajlott, igazán nagy helyzetet nem alakított ki a vendégcsapat.

A szünetben Belvon Attila hatot cserélt, de a játék képében nem történt jelentős változás: a belgák jóval többet birtokolták a labdát, a mieink ellentámadásokból próbáltak meg lehetőségeket kialakítani, de komoly helyzet nem alakult ki az ellenfél kapuja előtt. Sokat volt nyomás alatt a magyar kapu, és bár úgy tűnt, marad a döntetlen, az utolsó percekben a belgák gólra váltották fölényüket, amivel 2-1-re megnyerték a mérkőzést.

– Ezúttal nem tudtunk annyi lehetőséget kidolgozni, mint a szerdai mérkőzésen, a vezetés megszerzését követően végig nyomás alatt tartotta a kapunkat a belga válogatott. Így is elkerülhettük volna a vereséget, de a végén elég volt egy egy kihagyás a belgáknak a győztes találat megszerzéséhez. Az összetartás során huszonhárom játékost próbálhattunk ki, és azt is pozitívumnak tartom, hogy két mérkőzésen hat gólt lőttünk a remek erőkből álló belgáknak – értékelt a lefújás után Belvon Attila.

Magyarország-Belgium 1-2 (1-1)
Magyarország: 12 Dala Martin (22 Schrankó Levente, 41.) - 2 Kaján Norbert (3 Farkas Bendegúz), 4 Pekár István (6 Nagy-Kolozsvári Dániel, 41.), 14 Nagy Zoltán, 13 Pataki Noel - 18 Kocsis Dominik (17 Keresztes Noel, 41.), 16 Kiss Norbert (11 Vancsa Zalán, 41.), 10 Tuboly Máté (8 Sipos Szabolcs, 41.) - 7 Földi Dominik, 9 Gyuris Aurél (Petres Márk, 62.), 21 Gruber Zsombor (15 Szabó Bence, 41.)
Gólszerző: Földi 7.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.