Nyolcgólos meccset nyert az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Csapat   |   2020. március. 11., 16:49
Nyolcgólos meccset nyert az U16-os válogatott

U16-os válogatottunk szerdán délután Telkiben játszott felkészülési mérkőzést a belgák ellen. A vendégek már két góllal is vezettek a mérkőzés elején, de végül a mieink szerezték meg a győzelmet.

A Belvon Attila vezette férfi U16-os válogatott a héten Telkiben edzőtáborozik, szerdán délután zárt kapuk mögött felkészülési mérkőzést játszott a belgák korosztályos csapatával. Rosszul kezdtük a mérkőzést, rögtön a találkozó elején két védekezési hibát is elkövettünk, amit a belgák kíméletlenül kihasználtak, így hat perc után már 2-0-ra vezettek. A magyar csapat nem tört meg a hátrányban, rendezte a sorait, és még a szünet előtt megfordította az állást. Előbb Nagy-Kolozsvári Dániel szabadrúgásból lőtt nagy gólt, majd Keresztes Noel tizenegyesből egyenlített, a szünet előtt pedig Földi Dominik egy szép akció végén vette be a belga kaput, 3-2-re alakítva az állást.

A fordulás után sem állt vissza a magyar válogatott, helyzeteket dolgoztunk ki, és sikerült növelni az előnyt: előbb Gruber Zsombor bombázott távolról a felső sarokba, majd egy kavarodás után Gyuris Aurél szerezte meg az ötödik gólunkat. A belgák nem adták fel, nyomás alá helyezték a kapunkat, és nagy erőkkel támadtak, az egyik akciójuk végén büntetőhöz jutottak, amit értékesítettek. Újabb gólt azonban nem tudtak szerezni, így Belvon Attila együttese 5-3-ra megnyerte a találkozót.

– Annak nagyon örülök, hogy öt gólt is sikerült szereznünk, és ezek között olyan kidolgozott akciók is voltak, amelyeket megbeszéltünk és gyakoroltunk. A holnapi mérkőzésen még hatékonyabban kell megszerveznünk a védekezést, csapatszinten javulást várok a csapattól. Nem könnyű huszonnégy órán belül két mérkőzést játszani, ezért ma is sokat cseréltünk és holnap is sok cserével igyekszünk megakadályozni a játékosok túlterhelését – nyilatkozta a mérkőzés után Belvon Attila.

Magyarország-Belgium 5-3 (3-2)
Magyarország: 1 Mergl Szabolcs - 2 Farkas Bendegúz (23 Kaján Norbert, 57.), 4 Dragóner Áron (15 Szabó Bence, 64.), 14 Nagy Zoltán (5 Pekár István, 41.), 3 Kovács Patrik (13 Pataki Noel, 64.) - 6 Nagy-Kolozsvári Dániel (16 Kiss Norbert, 41.), 17 Keresztes Noel (10 Tuboly Máté, 41.), 18 Kocsis Dominik (8 Sipos Szabolcs, 57.) - 21 Gruber Zsombor (9 Gyuris Aurél, 57.), 11 Vancsa Zalán, 7 Földi Dominik (19 Petres Márk, 41.)
Magyar gólszerzők: Nagy-Kolozsvári 13., Keresztes 14., Földi 27., Gruber 46., Gyuris 60.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.