Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól
U16 férfi   |   Csapat   |   2024. április. 18., 16:54
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk gyorsan vezetést szerzett a norvégok elleni felkészülési mérkőzésen Telkiben, de a vendégek a második félidőben egyenlítettek, majd emberelőnybe kerültek, és megfordították a találkozót.

Férfi U16-os válogatottunk csütörtökön a norvégok elleni felkészülési mérkőzéssel zárta telki edzőtáborát. A mieink jól kezdték a találkozót, az első helyzetünkre két percet sem kellett várni, a 4. percben pedig már a vezetést is megszereztük: egy bal oldali beadást követően Mándity Márkó lőtt a hálóba (1-0). A folytatásban is uraltuk a játékot, egymás után alakítottuk ki a helyzeteket, de nem tudtuk növelni az előnyt.

A norvégok a játékrész utolsó negyedórájára kiegyenlítették tették a mérkőzést, egy-két lehetőségük is volt, de az eredmény a szünetig nem változott.

A második félidőt a vendégek kezdték jobban, és az 55. percben Elion Kroosa révén egy távoli lövéssel megszerezték az egyenlítő találatot (1-1). A 63. percben Balogh T Márk piros lapot kapott, miután a 16-oson kívül szabálytalankodott a norvégok támadójával. A 72. percben a kiállítás után fölényben játszó norvégok megfordították a meccset, a Jespen Johnsson Solberg lőtt a balösszekötő helyéről a bal alsó sarokba (1-2). A végeredmény a 88. percben alakult ki, amikor Nicholas Wik 17 méterről kilőtte a bal alsó sarkot (1-3).

– Az első félidőben kombinatívan, jól játszottunk, korán vezetést szereztünk, és a helyzeteink alapján a szünetben akár két-három góllal is vezethettünk volna, működött a begyakorolt és kitalált taktika, ellenfelünk nem találta a játékunk ellenszerét – mondta a mérkőzés után Szalai László szövetségi edző. – A második félidőben a hatvanadik perctől már érezhetők voltak a fáradtság jelei a játékunkon, és míg a norvégok a teljes csapatot le tudták cserélni az utolsó félórára, nekünk nem volt lehetőségünk ilyen szintű frissítésre. Sajnos evvel megszűnt a jól szervezett játékunk, mert már nem volt meg az elegendő erő és figyelem a taktikai mozgásokhoz. Ezzel együtt egész más lehetett volna a mérkőzés vége, de az erősen véleményes kiállítás alapjaiban befolyásolta a hajrát és így a végeredményt is. Ennek ellenére véleményem szerint játékosaink dicséretet érdemelnek hozzáállásukért és küzdeni tudásukért, valamint az első félidőben mutatott teljesítményükért.

Magyarország-Norvégia 1-3 (1-0)
Magyarország: Balogh T Márk - Sánta Milán, Prettenhoffer Márton, Lakatos Martin - Rab Bence (Boza Bende, 71.), Zubor Ádám (Szentmihályi Ádám, 64.), Kovács Noel (Magyarics Erik, 76.), Petrók Viktor, Milicz Péter - Gólik Benjámin (Bősze Levente, 71.), Mándity Márkó (Galambos János, 76.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.