Egy góllal nyertek a belgák Telkiben
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. február. 28., 20:09
Egy góllal nyertek a belgák Telkiben

Férfi U16-os válogatottunk e heti összetartásán két nemzetközi mérkőzést is játszik, az elsőn 1-0-ra alulmaradt a belgákkal szemben Telkiben.

Férfi U16-os válogatottunk bő fél év múlva már U17-es Európa-bajnoki selejtezőket játszik, a tavaszi találkozók már a tétmérkőzésekre való felkészülés jegyében zajlanak. Az idei első összecsapáson a mieink a belgákat fogadták Telkiben.

A belgák lendületesen kezdék a mérkőzést, nyomás alá került a kapunk, és az első percekben mélyen védekezve, hosszú labdákkal próbáltunk lehetőségeket kialakítani. Az első bő tíz perc után valamelyest helyre állt az egyensúly, tudtunk labdát birtokolni, hatékonyabb lett a támadójátékunk. A 22. percben magyar szögletet követően gyors kontrát vezettek a belgák, melynek végén Fordjuor Duah vette be a kapunkat 16 méterről (0-1).

A gól után átvettük a kezdeményezést, valamivel többet birtokoltuk a labdát, de a belgák gyors, fizikálisan erős játékosaikkal veszélyes kontrákat vezettek, Tompa Ákosnak többször is nagyot kellett védenie. A mieink előtt is adódtak lehetőségek, de az eredmény nem változott, a belgák 1-0-ra megnyerték a találkozót.

– Tudtuk, hogy milyen játékerőt képviselnek a belgák, készültünk rá, hogy a gyorsaságukra és a fizikai erejükre építik a játékukat. Az első percekben beszorultunk a kapunk elé, de sikerült változtatnunk a játék képén, labdabirtoklási fölényt is kialakítottunk, az ellenfél fizikai fölényét ugyanakkor nem tudtuk kompenzálni. Láttam jó egyéni teljesítményeket a csapatban, az újoncok is jó benyomást tettek rám, a játékminőséggel elégedett vagyok, bízom benne, hogy hasonló lesz a mérkőzés képe a csütörtöki második találkozón is, amelyen a keret másik fele kap majd lehetőséget – mondta a mérkőzés után Sándor György szövetségi edző.

A két csapat csütörtökön 11.00 órakor mérkőzik meg egymással.



Magyarország-Belgium 0-1 (0-1)
Magyarország: Tompa Ákos - Varga Máté, Szekér Botond, Csorba Noel, Bolgár Botond - Hős Zsombor, Somogyi Ádám - Zója-Katona Márk (Kenéz Kristóf, 61.), Németh Hunor, Egri Imre (Pintér Dániel, 61.) - Kovács Patrik (Kovács Bendegúz, 70.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.