Döntetlent játszottunk Szegeden a románokkal
U16 férfi   |   Csapat   |   2023. november. 07., 16:32
Döntetlent játszottunk Szegeden a románokkal

Férfi U16-os válogatottunk korán hátrányba került a románok ellen, a második félidőben Mándity Márkó góljával alakult ki az 1-1-es végeredmény.

Férfi U16-os válogatottunk novemberben négy felkészülési mérkőzésen is pályára lép, az elsőre kedden kora délután került sor a szegedi Szent Gellért Fórumban, ahol a román válogatott volt a mieink ellenfele. A hétvégi bajnokik után rövid idő állt a felkészülésre, ráadásul a csapat több alapemberére sem számíthatott a szakmai stáb.

Nem kezdődött jól a találkozó, a románok a 2. percben szögletet végeztek el, a beívelt labda kicsúszott Lányi Ferenc kezéből, Davide Moisa eszmélt a leggyorsabban, és közelről a kapuba kanalazott (0-1).

A folytatásban a románok birtokolták többet a labdát, de a félidő végére kiegyenlítetté tettük a mérkőzést. A fordulás után már inkább a magyar csapat akarata érvényesült, és a 66. percben sikerült egyenlítenünk: egy bal oldali szabadrúgást követően Mándity Márkó csúsztatott 8 méterről a hálóba (1-1).

A hátralévő időszakban közelebb álltunk a győztes gól megszerzéséhez, de a lehetőségeink kimaradtak, így döntetlennel ért véget a találkozó.

– Nagyon korán vezetést szerzett az ellenfél, a góljuk egy kicsit megfogta a csapatot, és csak mintegy félóra után tudtuk rendezni a sorokat – mondta a mérkőzés után Szalai László szövetségi edző. – Ezután viszont fokozatosan átvettük az irányítást, és a második félidei cseréknek köszönhetően egyenlítettünk. A folytatásban több helyzetünk is volt, de a kapu előtt rossz döntéseket hoztunk, vagy nem voltunk elég pontosak, így nem sikerült megfordítani az állást, pedig benne volt a mérkőzésben a győzelem. A második félidei játékunkat nem érheti kritika, úgy érzem, a helyzetek száma alapján meg kellett volna nyerni a találkozót. A jövő egyik feladata, hogy az ilyen kiélezett helyzetekben meg kell tanulnunk a magunk javára billenteni a mérkőzést.

A két csapat csütörtökön 11 órakor Temesváron mérkőzik meg egymással.

Magyarország-Románia 1-1 (0-1)
Magyarország: Lányi Ferenc - Sánta Milán (Polgár Vince, 85.), Zoltai Levente, Rab Bence (Prettenhoffer Márton, 46.) - Boza Bende, Kovács Noel (Gyebróczki Dávid, 46.), Zubor Ádám (Mándity Márkó, 57.), Magyarics Erik (Nyikos Botond, 69.), Kovács Dániel (Milicz Péter, 57.) - Galambos János, Bősze Levente (Nyers Ádám, 69.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.