Döntetlent játszott Olaszországban az U16-os válogatott
U16 férfi   |   Csapat   |   2022. április. 14., 14:16
Döntetlent játszott Olaszországban az U16-os válogatott

U16-os válogatottunk a keddi 2-1- győzelem után csütörtökön 1-1-es döntetlent játszott az olaszokkal a két csapat tirreniai összecsapásán.

A jövő évi, hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságra készülő U16-os válogatottunkra ezen a héten nehéz mérkőzések vártak, a Belvon Attila vezette csapat ugyanis a nemrégiben a németeket és a franciákat is legyőző olasz válogatott otthonában lépett pályára. A keddi első mérkőzésen csapatunk 2-1-re legyőzte a házigazdákat, akik a csütörtöki visszavágón sem tudták felülmúlni a mieinket.

Idegenben nyertek az olaszok ellen az U16-osok

Idegenben nyertek az olaszok ellen az U16-osok

A Belvon Attila vezette együttes a belgák után az olaszok skalpját is megszerezte.

Tovább

A déli órákban, nagy melegben lejátszott mérkőzés első félideje nagyban hasonlított a keddi mérkőzés első félidejéhez: inkább a magyar válogatott játéka érvényesült, magasan védekeztünk, sok labdát szereztünk, és ezekből három komoly helyzetet is kialakítottunk, a vezetést azonban ezúttal nem tudtuk megszerezni. A második félidőben a csereként beállt Fenyő Noah látványos átlövésgóljával aztán megszereztük a vezetést, a folytatásban azonban vesztett hatékonyságából a védekezésünk, így az olaszok mezőnyfölénybe kerültek. Két alkalommal így is közel jártunk az előny megduplázásához, de végül a 86. percben a házigazdák szereztek gólt, ezzel beállították az 1-1-es végeredményt.

– A játékosok megvalósították, amit kértünk tőlük, egységesen, szervezetten futballoztunk, a jól felépített védekezésre épített labdaszerzésekkel és a gyors átmenetekkel több nagy helyzetet is kialakítottunk a mérkőzésen – mondta az mlsz.hu-nak Belvon Attila. – A nagy meleg mindkét csapat dolgát megnehezítette, részben ez okozta, hogy a második félidőben már nehezebben működött a játékunk. Elégedett vagyok a csapattal, egy remek olasz válogatott ellen tudtunk egy meccset megnyerni, egyet pedig döntetlenre hozni. Vannak még pontok a játékunkban, amiben előre kell lépnünk, de úgy érzem, jó úton halad a csapat.

Olaszország-Magyarország 1-1 (0-0)
Magyarország: Radnóti Dániel - Harangi Aiden, Umathum Ádám, Kaczvinszki Dominik (Ásványi Domonkos, 46.), Lajcsik Vencel (Lengyel Noel, 67.) - Tóth Levente (Almomani Nathaniel, 84.), Kern Martin (Balabás Bence, 60.), Galántai Tamás (Varga Zétény, 60.) - Somfalvi Bence (Lukács Máté, 60.), Ésik Ákos (Simon Benedek, 60.), Molnár Csaba (Fenyő Noah, 60.)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Kétgólos vereség a belgák ellen
Kétgólos vereség a belgák ellen

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.

Meccsbeszámoló
Emberhátrányban szenvedtünk vereséget a norvégoktól

Férfi U16-os válogatottunk a héten a belgiumi Tubizében edzőtáborozott, ahol kedden és csütörtökön mérte össze az erejét a házigazdákkal.