U15: Csalódás Finnországban
U15 férfi   |   Csapat   |   2019. május. 31., 22:17
U15: Csalódás Finnországban

Férfi U15-ös válogatottunk négycsapatos tornán vett részt az elmúlt héten. Az első találkozón Szlovákia ellen 2–1-re kikapott, majd Lengyelország (4–1) és Finnország (4–0) is felülmúlta a mieinket.

Belvon Attila szövetségi edző csapata vasárnap érkezett meg Finnországba, ahol keddtől három mérkőzésen lépett pályára.

Az U15-ös gárda első ellenfele Szlovákia volt. Csapatunk Vancsa Zalán révén a 14. percben megszerezte a vezetést, de erre hamar, mindössze három perc elteltével góllal tudtak válaszolni a szlovákok. Ezután hiába uraltuk szinte végig a második félidőt, ellenfelünk újra betalált és ezzel megnyerte a mérkőzést.

Szlovákia–Magyarország 2–1 (2–1)
Gólszerző: Vancsa Zalán (14.)
Magyarország: Dala Martin – Nagy Zoltán, Farkas Bendegúz, Földing Engelbert, Kovács Dominik – Keresztes Noel, Nagy Gergő, Kocsis Dominik (70., Nagy Kolozsvári Dániel) – Mázsás Gábor (70., Kiss László), Ulbert Renátó (59., Perfettó Gabriel), Vancsa Zalán (70., Gruber Zsombor)

A meccs másnapján Lengyelországgal néztünk szembe. Ellenfelünk nagyon korán, az 50. másodpercben betalált és ez nagyon megfogta csapatunkat. Vancsa Zalán ugyan ismét eredményes volt, de gólja már csak szépítő talált volt, a végeredmény 4–1 lett.

Lengyelország–Magyarország 4–1 (1–0)
Gólszerző: Vancsa Zalán (65.)
Magyarország: Mergl Szabolcs – Varga Dominik, Gincsai Zoltán, Pekár István, Szécsi Patrik – Nagy Kolozsvári Dániel – Tarcson Ákos (50., Keresztes Noel), Kiss László (62., Kocsis Dominik) – Gruber Zsombor (50.,Vancsa Zalán), Perfettó Gabriell (62., Ulbert Renátó), Artner Dávid (50., Mázsás Gábor)

A nemzetközi torna utolsó játéknapján következtek a házigazda finnek, akik ellen nagyon hasonló forgatókönyv játszódott el: a korán bekapott gól szinte el is döntötte a mérkőzést, fiatal játékosaink nem tudtak felállni a hátrányból. Az első félidő végén már 3–0 volt az állást. Ez után a szünetben rendeztük a sorokat és a második játékrészre feljavult a játékunk. Helyzeteket dolgoztunk ki, amiket viszont sorra kihagytunk, a kapufát találtuk el. A finn válogatott pedig még egyszer eredményes tudott lenni, így ért véget a találkozó 4–0-s állással.

Finnország–Magyarország 4–0 (3–0)
Magyarország: Dala Martin – Nagy Zoltán, Farkas Bendegúz, Pekár István, Kovács Dominik – Keresztes Noel, Földing Engelbert, Kocsis Dominik (41., Nagy Gergő), Kiss László (41., Ulbert Renátó) – Vancsa Zalán (50., Perfettó Gabriell), Gruber Zsombor (41., Mázsás Gábor)

Sem az eredmény, sem a játékunk nem volt a megfelelő szinten. Sok technikai és egyéni, védekezési hibát követtünk el és ezek megbosszulták magukat. De előre kell tekintenünk, tovább keresünk és építkezünk ebben a fiatal korosztályban. A passzok minőségében, az egy az egy elleni játékban rendre hibákat vétettünk. Ez a többi csapatot nem jellemezte, emellett kihasználták a rossz passzokból, felszabadítási kísérletekből kialakuló lehetőségeket. Ezek javítható problémák, de ezt csak hosszú távon lehet elérni – nyilatkozta a torna után Belvon Attila szövetségi edző.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.