Másodjára döntetlen a törökök ellen
U15 férfi   |   Csapat   |   2022. március. 10., 17:23
Másodjára döntetlen a törökök ellen

Férfi U15-ös válogatottunk második felkészülési mérkőzését is lejátszotta a törökök ellen Tápiószentmártonban.

A két csapat keddi mérkőzése után Sándor György szövetségi edző teljes sorcserét hajtott végre a kezdőben, ezúttal azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik az első találkozón a cserepadon kezdtek.

A törökök a mérkőzés elején átadták a kezdeményezést, csapatunk többet birtokolta a labdát, de nem tudtuk megbontani az ellenfél védelmét. A törökök egy labdavesztésünk után alakítottak ki helyzetet a mérkőzés elején, ezt még nem tudták értékesíteni, a 21. percben azonban tizenegyesből megszerezték a vezetést.

A folytatásban a vendégek inkább kontrákból próbáltak veszélyeztetni, míg a mieink továbbra is labdabirtoklási fölényben futballoztak, de támadásaink csak a második félidei cseréket követően váltak igazán veszélyessé. A 82. percben végül sikerült megszerezni az egyenlítő találatot, Mondovics Kevin állította be az 1-1-es végeredményt.

– Jó mérkőzést játszottunk, melynek végén akár a győzelmet is megszerezhettük volna, de összességében igazságos eredmény született. Elégedett vagyok a csapat e heti munkájával, egyre hatékonyabban futballozunk, a játékosok érezhetően meccsről meccsre egyre jobban megvalósítják azokat a játékbeli alapelveket, amiket kérünk tőlük. Továbbra is a kiválasztás, a tapasztalatszerzés időszakában járunk, de jó látni, hogy minden edzőtáborozással fejlődik, alakul a válogatott – értékelt a találkozó után Sándor György szövetségi edző.

Magyarország-Törökország 1-1 (0-1)
Magyarország: Tompa Ákos - Tóth Bence, Balogh Máté, Kovács Kristóf (Csiszár Máté, 83.), Csorba Dominik - Madarász Ádám, Pénzes Ádám (Szép Márton, 56.) - Hajdu Bálint (Kugyela Zalán, 56.), Botos György (Németh Hunor, 56.), Zója-Katona Márk (Egri Imre, 64.) - Mondovics Kevin
Gólszerzők: Mondovics 82., ill. Hekimoglu 21.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.