Legyőzte a horvátokat az U15-ös válogatott
U15 férfi   |   Csapat   |   2022. április. 12., 18:24
Legyőzte a horvátokat az U15-ös válogatott

A mérkőzés utolsó percében Bencsetler Máté gólja döntött.

Férfi U15-ös válogatottunk idénybeli hetedik felkészülési mérkőzését játszotta le délután, ezúttal a horvát válogatott volt az ellenfél az UTE Szilágyi úti sporttelepén. A mérkőzés első félidejében kiegyenlített volt a játék, egyik csapat sem tudott igazán nagy helyzetet kidolgozni, de a vendégek egyik akciójának végén a kapusunknak, Tompa Ákosnak nagyot kellett védenie.

A második félidő első fele inkább a horvátoké volt, a második 20 perc viszont a miénk. A hajrához közeledve Tompa Ákosnak bravúrt is be kellett mutatnia, míg támadóink elsősorban a bal oldalon tudták megbontani a vendégek védelmét, de több ígéretes helyzet is a pontatlan befejezés miatt hiúsult meg. A rendes játékidő utolsó percében egy szöglet után Bencsetler Máté elé került a labda, aki 18 méterről, kissé balról a kapu bal oldalába helyezett, beállítva az 1-0-s végeredményt.

– Hat új játékos szerepelt a kezdőcsapatban, ezért összeszokott játékról nem beszélhettünk, de a pályára lépő játékosok megvalósították, amit kértem tőlük: kezdeményező futballt játszottunk, bátran felvállaltuk a labdakihozatalokat. Örülünk a sikernek, de továbbra is a kiválasztás fázisában járunk, ezért nem az eredményesség határozza meg a munkánkat – mondta a mérkőzést követően Sándor György.

Magyarország-Horvátország 1-0 (0-0)
Magyarország: Tompa Ákos - Bencsetler Máté, Balogh Máté (Komlósi András, 80.), Kovács Kristóf, Böcking Andreas (Németh Hunor, 41.), Együd Barnabás (Barkóczi Barnabás, 63.), Bolgár Botond (Tóth Bence, 74.), Madarász Ádám, Szlovák Áron (Kugyela Zalán, 41.), Miskolczi Domonkos, Fónai Bence (Egri Imre, 63.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.