Három gól a szünet után, győzelem a finnek ellen
U15 férfi   |   Csapat   |   2023. április. 05., 18:53
Három gól a szünet után, győzelem a finnek ellen

Férfi U15-ös válogatottunk győzelemmel folytatta a szereplését a 4 Nemzet Tornáján: 3-0-ra nyert a finnek ellen a második játéknapon.

Oross Márton csapata a lengyelek elleni 0-0-s döntetlen után egy nappal a szlovákokat kedden 2-1-re legyőző finnek ellen lépett pályára. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, a széleken mindkét csapat kialakított néhány ígéretes lehetőséget, a nagyobb helyzetet a mieink előtt adódtak, de a gólszerzés nem sikerült.

A második játékrészben több cserét is végrehajtott a magyar csapat, és a beszálló játékosok lendületet hoztak a támadójátékunkba, az 58. percben Galambos János szerzett vezetést egy 16 méteres átlövéssel, majd egy másik csereember, Magyarics Erik szerzett látványos találatot. A 3-0-s végeredményt Nyers Ádám állította be a 76. percben, kihasználva a finn kapus hibáját.

– Nagyon örülünk a győzelemnek, amelyet a fegyelmezett védekezésünk mellett a második félidőre feljavuló és sokkal bátrabbá váló támadójátékunknak köszönhetünk. Egymás után két mérkőzést játszottunk végig kapott gól nélkül, ez azt mutatja, hogy szervezettség terén sokat léptünk előre, ezt tovább kell erősítenünk a folytatásban. A szlovákok elleni pénteki mérkőzésen is nehéz dolgunk lesz, de szeretnénk szépen zárni a tornát. Bízom benne, hogy a mai siker felszabadulttá teszi a játékosokat, és a szlovákok mérkőzésen egy újabb lépést teszünk előre – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.

Magyarország-Finnország 3-0 (0-0)
Magyarország: Balogh T. Márk - Manzella Giovanni Martin, Kárász Tamás (Hecler Botond, 48.), Prettenhoffer Márton, Milicz Péter - Gyebróczki Dávid (Galambos János, 41.), Zoltai Levente, Mándity Márkó (Nyikos Botond, 76.) - Kovács Erik (Soós Flórián, 41.), Nyers Ádám (Bősze Levente, 76.), Kecskés Barna (Magyarics Erik, 62.)
Gólszerzők: Galambos 58., Magyarics 63., Nyers 76.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.