Győztes meccsen debütáltak az U15-ösök
U15 férfi   |   Csapat   |   2022. szeptember. 12., 21:24
Győztes meccsen debütáltak az U15-ösök

Az U15-ös válogatott első nemzetközi mérkőzésén kétgólos győzelmet aratott Szarajevóban a házigazda bosnyákok ellen.

A 2008-as születésű játékosokból álló U15-ös válogatott játékosai eddig mindössze egyetlen kiválasztó edzőtáborban vettek részt, és első "igazi" összetartásukon máris egy külföldi UEFA-tornán kell helyt állniuk a nemzetközi porondon. A korosztály bemutatkozó meccse remekül sikerült, a mieink végig kézben tartották a szarajevói mérkőzést, az első félidőben Galambos János, a másodikban Bősze Levente szerzett gólt, és ezzel 2-0-ra megnyertük a bosnyákok elleni találkozót.
 
– Nagy fegyverténynek gondolom, hogy az első mérkőzésünkön, mindössze néhány edzéssel a hátunk mögött sikerült végig dominálni, játékban felülmúlni az ellenfelünket, és magabiztos győzelmet aratni. A játékosok igazi csapatként dolgoztak, figyelmesen és fegyelmezetten betartották, amit kértünk tőlük, számomra ez volt a legnagyobb pozitívuma a mérkőzésnek. A lefújás után több játékos is azt mondta, hogy hiába volt ez a csapat első meccse, olyan érzése volt a pályán, mintha már régóta együtt játszana a társakkal. Egy hosszú út első állomása ez a győzelem, ezért különösebb jelentőséget nem szabad tulajdonítani neki, de jó volt látni az egységet, és bízunk a sikeres folytatásban – mondta a mérkőzés után Oross Márton szövetségi edző.
 
Szerdán a lengyelek ellen lép pályára a csapat.
 
Bosznia-Hercegovina-Magyarország 0-2 (0-1)
Magyarország: Balogh T. Márk - Gulyás Kristóf, Rankó Viktor (Kőfalvi Hunor, 70.), Hecler Botond, Csóka Gergely (Prettenhoffer Márton, 70.), Tóth Sándor (Zoltai Levente, 54.), Di Mundo Antonio Zsolt (Pfajfer István, 63.), Bősze Levente (Gecse Kristóf, 70.), Magyarics Erik (Sass Bálint, 63.), Galambos János (Méhes Kristóf, 54.), Mándity Márkó (Nyers Ádám, 41.)
Gól: Galambos 35., Bősze 47.

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.