Férfi U15: Megtalálni a válogatott gerincét
U15 férfi   |   Csapat   |   2021. július. 22., 14:39
Férfi U15: Megtalálni a válogatott gerincét

A legfiatalabb férfi válogatott korosztály munkája ebben az idényben is a kiválasztó edzőtáborokkal kezdődik.

Az U15-ös korosztály szövetségi edzőjének, Sándor Györgynek az előttünk álló időszakban a legfontosabb feladata, hogy ősz végére, a válogatott első nemzetközi mérkőzésére kiválassza azokat a fiatal játékosokat, akik a következő időszakban a korosztályos válogatott keretét alkotják. Ennek érdekében augusztusban kiválasztó edzőtáborba várják azt a 68 futballistát, akik a klubjukban nyújtott teljesítményük alapján a szakmai stáb meghívott az első összetartásra. A válogatott stábja azokat a labdarúgókat keresi, akik mentalitásukkal, a labdarúgás iránti alázatukkal, adottságaikkal és a hétköznapokban mutatott teljesítményükkel is kiemelkednek a társaik közül.

– A járványhelyzet miatt nem tudtunk előválogatót tartani a korosztálynak, ezért egy bő kerettel kezdünk el dolgozni, és november végére, az első nemzetközi mérkőzésünkre alakul ki az a szűkebb válogatott keret, amelyre a következő időszakban számítunk majd  – mondta az mlsz.hu-nak Sándor György szövetségi edző. – Az augusztusi edzőtábor első felében harmincnégy, majd a második felében újabb harmincnégy labdarúgó érkezik Telkibe, ahol a többi szövetségi edzővel közösen mérjük fel a játékosokat. A behívott labdarúgókat részben az egyesületek ajánlásai alapján, részben az elmúlt hónapok során látott klubmérkőzések tapasztalatai alapján határozzuk meg. Ezt követően a szeptemberi és az októberi összetartásokra is hívunk meg új játékosokat, és ha lehetőségünk lesz rá, a félév során a külföldi klubokban játszó futballistákat is igyekszünk megnézni.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.