Döntetlennel kezdtük a 4 nemzet tornáját
U15 férfi   |   Csapat   |   2023. április. 04., 13:34
Döntetlennel kezdtük a 4 nemzet tornáját

U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott Telkiben a lengyelekkel.

A 4 nemzet tornája első játéknapján az Oross Márton vezette magyar válogatott a lengyel csapattal mérkőzött meg. Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, a vendégek enyhe mezőnyfölényben futballoztak, de nagyobb lehetőségek egyik oldalon sem alakultak ki.

A fordulás után fölénybe kerültek a lengyelek, ebben a periódusban már főképp a magyar térfélen zajlott a játék. Támadásban nem voltunk kellően pontosak, ellenfelünk a felezővonal környékén rendre megszerezte a labdákat, a védekezésünk ugyanakkor szervezett volt, így ellenfelünk sem tudott nagy helyzeteket kialakítani, Lányi Ferenc pedig jól látta el a feladatát a kapuban. A 80 perc leteltéig nem született gól, döntetlennel kezdtük a tornát.

– A mai mérkőzés főképp a védekezésről szólt, ebben jól teljesített a csapat, stabilak, szervezettek voltunk. A támadójátékot illetően van hiányérzetem, a folytatásban bátrabbnak kell lennünk, több helyzetet kell kialakítanunk. Hozzá kell tenni, hogy egy fizikálisan nagyon erős ellenféllel játszottunk, magas volt az iram, ehhez hozzá kell szokniuk a játékosoknak, főleg úgy, hogy sok új játékosunk van a keretben, akiknek rutint kell szerezniük a nemzetközi szinten. Fontos tapasztalatokat szereztünk, ezekre építve a következő mérkőzésen szeretnénk ugyanilyen stabil, de kapura veszélyesebb játékkal előrukkolni – mondta a mérkőzés után Oross Márton.

A magyar válogatott szerda délután a finnekkel játszik Telkiben.

Magyarország-Lengyelország 0-0
Magyarország: Lányi Ferenc – Balog Kristóf (Manzella Giovanni Martin, 69.), Hecler Botond, Joó Ferenc (Prettenhoffer Márton, 60.), Rankó Viktor – Pesti Vince, Gyebróczki Dávid (Soós Flórián, 60.) – Bősze Levente, Galambos János, Magyarics Erik (Kecskés Barna, 60.) – Nyikos Botond (Nyers Ádám, 69.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól
Döntetlennel búcsúztunk Törökországtól

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.

Sokba kerültek a hibák - alulmaradtunk a törökökkel szemben
Meccsbeszámoló
Kialakult a perspektív válogatottak szűk kerete

Férfi U15-ös válogatottunk 0-0-s döntetlent játszott a házigazda törökökkel a két csapat manisai felkészülési mérkőzésén.