Vereséggel zárta az Eb-selejtező csoportkört a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2024. július. 16., 21:26
Vereséggel zárta az Eb-selejtező csoportkört a női A-válogatott

Női A-válogatottunk 4-1-es vereséget szenvedett az Európa-bajnoki selejtező sorozat zárófordulójában a törököktől a gyirmóti Alcufer Stadionban, így 7 ponttal csoportharmadikként zárt a kontinenstorna selejtezőjében.

A válogatott legutóbbi két Eb-selejtező találkozóján mutatott teljesítménye alapján a mieink esélyesként léptek pályára Gyirmóton, a játék képe alapján azonban megérdemelten nyert Törökország.

Mivel Csiszár Henriettát két begyűjtött sárga lapja miatt eltiltották a törökök elleni találkozóról, így a keddi mérkőzésen Könczeyné Fenyvesi Evelin húzta magára a karszalagot.

Már a 2. percben szöglethez jutott a magyar válogatott, majd a 10. percben Kovács Laura lövését követően egy török védőről pattant szögletre a labda.

A 12. percben Csiki Anna került ziccerbe, labdája azonban a bal kapufa mellett hagyta el a pályát. A törökök első helyzetüket kihasználták, a 14. percben megszerezték a vezetést (0-1).

Míg az első negyedórában a mieink birtokolták többet a labdát, a gól után a felbátorodott török csapat volt aktívabb a pályán. A 30. percben viszont ismét Csiki Anna pillanatai következtek: a BK Häcken játékosa zavarba hozva a törökök védelmét, kísérletet tett az egyenlítésre, de lövését a rivális kapus hárította. A magyar helyzetet egy újabb veszélyes török támadás követte. Az első félidő utolsó tíz perce sok párharccal tarkított mezőnyjátékot hozott. Újabb találat híján válogatottunk egygólos hátránnyal vonult az öltözőbe.

A második játékrészben a törököknek sikerült nyomás alá helyezniük Szőcs Réka kapuját, az 54. percben meg is született az újabb török gól (0-2). A 61. percben ismét Törökország volt eredményes, Birgül Sadikoglu a bal alsó sarkot lőtte ki (0-3). A 66. percben Kaján Zsanett a török kapust kicselezve vette be a vendégek hálóját (1-3), de nem tudtuk szorosabbá tenni a meccset, sőt a 79. percben, egy szabadrúgást követően negyedik gólját is megszerezte a vendégcsapat, így alakult ki 4-1-es végeredmény.

Női A-válogatottunk Eb-selejtezős mérlege időrendi sorrendben: egy döntetlen (Magyarország-Azerbajdzsán 1-1), két vereség (Törökország-Magyarország 2-1, Svájc-Magyarország 2-1), két győzelem (Magyarország-Svájc 1-0, Azerbajdzsán-Magyarország 0-5) és egy vereség (Magyarország-Törökország 1-4), így Szarvas Alexandra együttese 7 ponttal csoportharmadikként végzett az Európa-bajnoki selejtező sorozatban.

A magyar válogatott a rájátszásban folytatja szereplését az Eb-selejtező sorozatban. Ahhoz, hogy a mieink kijussanak a kontinenstornára még két rájátszásos párharcot kell megnyerniük. Első ellenfelünket július 19-én sorsolja ki az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA).

– Nagyon csalódott vagyok, mert az a mentalitás és hozzáállás, amit eddig képviseltünk, ma abszolút nem jelent meg a pályán. Védekezésben nagyon messze voltunk egymástól, rendkívül nagyok voltak a távolságok, és szinte minden második labdát a törökök szedtek össze, így viszont egy ilyen agresszív török csapat ellen nehéz gólt szerezni. Mivel nagyon jó hangulatban telt az edzőtábor, és mindenre megpróbáltuk felkészíteni a lányokat, nagy pofonként ért minket ez a mai találkozó. Sokkal szervezettebben kell védekeznünk, de támadásban sem voltunk jók, a kipattanókra rendre ők értek oda hamarabb - értékelt a mérkőzés után Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

Magyarország-Törökország 1-4 (0-1)

Magyarország: Szőcs Réka - Kovács Laura (Öreg Cintia, 72.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Németh Diána - Pusztai Sára (Siklér Kinga, 72.), Papp Luca (Nagy Fanni, 46.), Könczeyné Fenyvesi Evelin (Csányi Diána, 77.) - Csiki Anna, Kaján Zsanett - Pápai Emőke (Szabó Viktória, 59.)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett Törökországtól keddi Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén Isztambulban. Mieink gólját Csányi Diána ...

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Meccsbeszámoló
Vereséggel zárta az Eb-selejtező csoportkört a női A-válogatott

Női A-válogatottunk 2-1-es vereséget szenvedett Törökországtól keddi Európa-bajnoki selejtező mérkőzésén Isztambulban. Mieink gólját Csányi Diána ...