Szépen zárná a vb-selejtezőket a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Mérkőzések   |   2018. szeptember. 03., 22:48
Szépen zárná a vb-selejtezőket a női A-válogatott

Női A-válogatottunk megérkezett az ukrajnai Ternopilba, ahol Markó Edina szövetségi kapitány hétfőn megtartotta a házigazdák elleni vb-selejtezőt megelőző hivatalos edzést.

Szeptember 4-én az ukrajnai Ternopilban lép pályára utolsó vb-selejtező mérkőzésén a női A-válogatott. A mérkőzésnek a továbbjutás szempontjából már nincs tétje, a mieink egész biztosan nem tudnak elmozdulni a tabellán a jelenleg elfoglalt negyedik helyről, és az ukránok harmadik helye sem változhat már. Az ukránok ellen tavaly, hazai pályán szoros mérkőzést játszottunk, ellenfelünk a 94. percben lőtt góllal 1-0-ra nyerni tudott. Markó Edina csapata most szeretne revánsot venni azért a vereségért, és meglepetést okozni a svédeket júniusban 1-0-ra legyőző ukrán együttes otthonában.

- Magunk miatt nagyon fontos a találkozó, nagyon szeretnénk bebizonyítani, hogy idegenben is meg tudjuk szorongatni a nálunk magasabban jegyzett ellenfeleket. A hazai mérkőzésből kiindulva egyáltalán nem vagyunk esélytelenek, úgy gondolom, ha jó teljesítményt nyújtunk, háromesélyes a keddi találkozó. Mindenkiben benne él még az utolsó pillanatban elveszített hazai mérkőzés, ez kellő plusz motivációt ad a társaságnak a sorozat végén is - mondta az mlsz.hu-nak Markó Edina szövetségi kapitány.

A mieink keretében egyetlen változás történt, Pinczi Anita beteség miatt nem tarthatott a csapattal Ukrajnába. A keddi mérkőzést magyar idő szerint 17.00 órakor rendezik. 

Ukrajna női válogatottja ellen nyolcadik alkalommal készülnek legjobbjaink. Először 1995-ben, Debrecenben, Eb-selejtezőn találkozott a két csapat, akkor Kiss Lászlóné góljával 1–1-es eredmény született. A mérlegünk Ukrajna ellen 7 mérkőzés, 1 győzelem, 2 döntetlen és 4 vereség, az összesített gólkülönbség: 8–13. Legutóbb 2016-ban játszottunk idegenben Ukrajnával, akkor felkészülési mérkőzésen 4-0-ra győzni tudott Markó Edina együttese.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Szőcs Réka (MTK Hungária FC)
Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Samu Anna (Ferencvárosi TC)

Védők:

Demeter Réka (MTK Hungária FC)
Tóth Alexandra (Haladás-Viktória FC)
Szabó Viktória (Ferencvárosi TC)
Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC)
Papp Dóra (MTK Hungária FC)
Tálosi Szabina (Haladás-Viktória FC)
Turányi Lilla (MTK Hungária FC)
Kovács Laura (ETO FC Győr)

Középpályások:

Rácz Zsófia (Haladás-Viktória FC)
Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC)
Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen)
Öreg Cintia (Haladás-Viktória FC
Csányi Diána (MTK Hungária FC)
Csiki Anna (Ferencvárosi TC) Kocsán Petra (Ferencvárosi TC)

Csatárok:

Vágó Fanni (SKN St. Pölten)
Németh Loretta (Apollon Ladies FC)
Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg)
Süle Dóra (ETO FC Győr)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában
Vereség Belgiumban, maradtunk a B ligában

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...

Egy Jakabfi-góllal nyert Máltán a női A-válogatott
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: egygólos vereség Törökországban

Női A-válogatottunk a párharc első mérkőzéséhez hasonlóan ismét előnyből kapott ki 5-1-re a belgáktól a Nemzetek Ligája rájátszás keddi, ...