Női A-válogatott: a 94. percben veszítettünk az ukránok ellen

2017-11-24 17:07:17 |

Női A-válogatottunk a 94. percig döntetlenre állt az ukránok elleni vb-selejtezőn, de a vendégek az utolsó másodpercekben megszerezték a győztes gólt.

A magyar válogatott a dánoktól és a svédektől elszenvedett vereségek, illetve a horvátok elleni döntetlen után, az év zárásaként vb-selejtezős csoportunk utolsó riválisával, Ukrajnával mérkőztek meg Balmazújvárosban. A vendégek még csak egy meccset játszottak le a sorozatban, amelyen döntetlent értek el a horvátok ellen. 

A magyar válogatottba három támadó is visszatért sérüléséből, Jakabfi Zsanett és Zágor Bernadett mellett Kaján Zsanett is hosszabb kihagyás után tért vissza a csapatba, és mindhárman kezdőként léptek pályára a találkozón. 

A meccset az ukránok kezdték jobban, agresszívan, a mieinket már saját térfelükön letámadva próbáltak labdát szerezni, és az első negyedórában nem tudtunk mit kezdeni ezzel a harcmodorral. Ebben a periódusban két-három nagy lehetőséget kidolgoztak a vendégek, de szerencsére ezekből nem született gól, a folytatásban pedig sikerült kicsit kijönni a szorításból, és egy-két gyors akcióval eljutni az ellenfél kapujáig. 

A 35. percben közel jártak a góllövéshez a vendégek, de Szőcs Réka nagyot védett. A szünet előtt Csiszár Henrietta térdsérülést szenvedett egy ütközés után, és nem tudta folytatni a játékot, a félidő utolsó pillanataiban Rácz Zsófia állt be a helyére. 

A második félidőben jóval kiegyenlítettebb lett a találkozó, bár az ukránok többet birtokolták a labdát, komolyabb helyzeteket nem tudtak kialakítani, és a mieink is többször eljutottak a az ellenfél kapuja elé. Látszott, hogy a döntetlennel egyik csapat sem lenne boldog, ezért mindkét fél hajtott a győzelemért, ám úgy tűnt, meg kell elégedniük az egy-egy ponttal. A négyperces hosszabbítás utolsó másodperceiben azonban az ukránok megszerezték a győztes gólt: egy bal oldali beadás után Apanascsenko 5 méterről, előrevetődve a kapunk jobb alsó sarkába fejelt (0-1). 

- Az elsőben jobbak voltak az ukránok, de a szünetben rendeztük a sorokat, sokat tettünk a gólszerzés érdekében. A lányok végig mindent megtettek a győzelemért, egész héten fantasztikusan dolgoztak, de ilyen a futball, az ukránok egy 94. percben vezetett akció végén megszerezték három pontot érő találatot. Dolgoznunk kell tovább, ki kell elemeznünk a hibáinkat, és kijavítani azokat a következő mérkőzésekre - nyilatkozta a mérkőzést követően Markó Edina. 

Magyarország-Ukrajna 0-1 (0-0) Magyarország: Szőcs Réka - Tóth Alexandra, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia, Szabó Viktória - Fenyvesi Evelin, Csiszár Henrietta (Rácz Zsófia, 45.) - Zágor Bernadett (Magyarics Zoé, 52.), Vágó Fanni, Kaján Zsanett (Németh Loretta, 72.) - Jakabfi Zsanett 

 


Kapcsolódó cikkek

Nem tudta megnehezíteni a svédek dolgát a női válogatott

Női A-válogatottunk nem tudott szoros meccset játszani az olimpiai ezüstérmes svéd válogatottal a borasi vb-selejtezőn.

Női A-válogatott: a győzelem elmaradt, de megvan az első pont

Női A-válogatottunk 2-2-es döntetlent játszott a horvátokkal Gyirmóton, vb-selejtező mérkőzésen.

Női válogatott: elmarad a svéd-dán meccs a selejtezőcsoportunkban

Nem játsszák le a magyarokkal azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő Dánia és Svédország egymás elleni, göteborgi mérkőzését, mert a vendégek nem tudtak megállapodni a játékosok fizetéséről.

A horvátok ellen folytatja a vb-selejtezőket a női válogatott

Markó Edina együttese csütörtökön 15.30-kor Gyirmóton lép pályára világbajnoki selejtezőn a horvátok ellen.

Főszponzoraink
Szponzoraink

Minden jog fenntartva 2017