Margret Kratz: Van B tervünk – Visszatért Glasgowba a női A-válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. október. 24., 19:09
Margret Kratz: Van B tervünk – Visszatért Glasgowba a női A-válogatott

Női A-válogatottunk a Skócia elleni vb-selejtezőt követően utazott volna következő mérkőzésének helyszínére, a Feröer szigetekre, de az időjárás miatt gépe nem tudott landolni, és hosszas körözés után visszatért Glasgow-ba, ahol a másnap taktikai megbeszéléssel, edzéssel és tervezéssel telt.

Csaknem hat órát töltött a repülőgép fedélzetén a női A-válogatott, amely szombat délután szállt fel a glasgow-i repülőtérről és a feröeri, vágari reptérre tartott.

Az időjárási viszonyok azonban nem tették lehetővé a biztonságos landolást, ezért a pilóta több órányi körözést követően úgy döntött, hogy visszatér a kiindulási állomására, Skóciába. A csapat visszaköltözött a néhány órával korábban elhagyott hotelbe.

Másnap a Skócia elleni találkozó visszanézésével, elemzésével kezdődött a csapat számára, majd délután ismét Skóciában tartott edzést Margret Kratz szövetségi kapitány és szakmai stábja. A Feröer szigetek elleni vb-selejtezőt műfüvön játssza a csapat, de Glasgow mellett erre is fel tud készülni, itt is műfüvön tréningeztek a játékosok vasárnap.

A válogatott hétfő délelőtt ismét nekivág az útnak. Feröer szigetek ellen kedden, magyar idő szerint 19.00-kor kell pályára lépnie. Terv szerint ezt követően szerdán utazik haza a csapat.

– Az A-tervünk nem működött, most van egy B. Tegnap ahogy leszálltunk, elkezdődött a szervezés, hogy minden fontos programra, a keddi ellenfelünk elemzésére és az edzésekre is legyen időnk, csakúgy mintha megérkeztünk volna Feröer-szigetekre. Nagyon hosszú volt az út, és ez nem egy könnyű helyzet, de szerencsére a csapatom el tudja fogadni azt, ami most van, és senki nem aggódik, nem dühös vagy lehangolt. A lányoknak jó a hangulatuk, egymást támogatják. Nem tudunk mást tenni, mint elfogadni, hogy így jártunk – nem mi vezetjük a repülőt, és az időjárást sem mi irányítjuk. Most ebből a helyzetből kell a legtöbbet kihozni. Mindenki egészséges, ez a legfontosabb – mondta Margret Kratz vasárnap az mlsz.hu-nak.

A délutáni edzésen már a Feröer szigetek elleni taktikát is gyakorolta a válogatott.

– Mélyen letámadnak a középpályán, erre készülünk, a taktikai felállásunkat próbáltuk ki ma edzéskörülmények között. A csapat nem fog másként játszani a váratlan kitérő miatt, és nem fogjuk kifogásnak sem használni. Nagyon örülök, hogy ilyen csapatom van, amely képes pozitív maradni. És itt, Glasgow-ban is mindenki, a játékosok és a stáb is mindent megtesz, hogy a lehető legjobban felkészüljünk a feröeri találkozóra – tette hozzá a szövetségi kapitány.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...