Út Angliába: csütörtökön sorsolják a női Eb-selejtező csoportbeosztását
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2019. február. 20., 15:59
Út Angliába: csütörtökön sorsolják a női Eb-selejtező csoportbeosztását

Két erősebb ellenfél vár női A-válogatottunkra az Eb-szereplésért folyó harcban. A csütörtöki sorsoláson kilenc csoportot alakítanak ki, amelyekből az elsők, és a legjobb három második csapat jut ki egyenes ágon a tornára. A többi második csapat pótselejtezőt játszik.

Csütörtökön ellenfeleket kap női A-válogatottunk a 2021-es Európa-bajnokság selejtezősorozatában. A nyoni sorsolást 13.30-tól az UEFA.com-on élőben követhetik.

Anglia a rendező jogán biztosan ott lesz a 2021-es kontinensviadalon, a fennmaradó 15 helyre 47 csapat pályázik. Közülük alakul ki a sorsoláson a két hatos és hét ötös csoport. Egyenes ágon azonban csak a kilenc csoportgyőztes és a három legjobb csoportmásodik jut ki az Eb-re. A további hat második helyezett válogatott 2020 októberében mérkőzik meg egymással a pótselejtezőben a fennmaradó három helyért.

Ez azt jelenti, hogy női csapatunknak, amely a harmadik kalapból várja a sorsolást, két erősebb ellenféllel szemben a csoport első, vagy a második helyén kellene végeznie, hogy esélye legyen a kijutásra vagy a pótselejtezőre.

Szintén a harmadik kalapba kapott besorolást Portugália, Írország, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Fehéroroszország is.

A második kalapból Ausztriát, Dániát, Izlandot, Belgiumot, Oroszországot, Walest, Ukrajnát, Finnországot és Csehországot kaphatjuk. A papíron legerősebb ellenfelünk Franciaország, Németország, a címvédő Hollandia, Spanyolország, Svédország, Norvégia, Svájc, Skócia és Olaszország közül kerülhet ki.

Érdekesség, hogy a mostani selejtezősorozat lesz a ciprusi válogatott az első női felnőtt tornája, ahogy Koszovó is most mutatkozik be az Európa-bajnokság selejtezőiben, Azerbajdzsán pedig 2009 után tér vissza az európai színtérre.

A selejtező menetrendje:

Sorsolás: Nyon, február 21.
Selejtező mérkőzések:
2019. augusztus 26. és szeptember 3.
2019. szeptember 30. és október 8.
2019. november 4. és 12.
2020. március 2. és 11.
2020. április 6. és 14.
2020. június 1. és 9.
2020. szeptember 14. és 22.

Pótselejtező sorsolása: Nyon, 2020. szeptember 25.
Pótselejtezők: 2020. október 19. és 27.

Döntő sorsolása: Anglia, 2020 vége
Döntő: Anglia, 2021. július

Markó Edina együttese Cipruson kezdi az évet, ahol Thaiföld, Olaszország és Mexikó ellen játszik csoportmérkőzéseket, majd egy helyosztón is pályára lép a Ciprus-kupán. A torna február 27-én kezdődik.

Együtt készült a szezonra a három női válogatott

Együtt készült a szezonra a három női válogatott

Múlt szombattól kedd délutánig közös edzőtáborban vett részt a női A-, U17-es és U19-es keret Telkiben. Az ilyekor szokásos méréseken túl egymás elleni mérkőzéseket is játszottak a csapatok. A felnőttek a Ciprus Kupára, az utánpótlás-együttesek a tavaszi elitkörökre is készülnek.

Tovább


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...