Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. március. 25., 13:03
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az újonnan kinevezett női szövetségi kapitány, Szarvas Alexandra rendhagyó módon 26 játékost – köztük egy újoncot és egy visszatérőt - hívott meg a jövő hétfőn kezdődő edzőtáborra, melyen az április 5-én és 9-én sorra kerülő Eb-selejtező mérkőzésekre készül a női magyar válogatott.

Április 5-én 17:45-kor Azerbajdzsán ellen lépünk pályára a szegedi Szent Gellért Fórumban, míg április 9-én magyar idő szerint 19 órakor Törökországgal mérkőzünk meg Isztambulban.

Szarvas Alexandra szövetségi kapitány egy új kapusnak, Lauren Brzykcynek és egy visszatérő játékosnak, Csiki Annának szavazott bizalmat. Mivel az új szövetségi kapitány április elsején találkozik először a válogatottal, ezért annak érdekében, hogy minél több játékost ismerhessen meg, a megszokott 20+3 fő helyett 22+4 labdarúgót hívott meg.

- Mind az azeri, mind a török csapatról elmondható, hogy agresszív, párharcot kereső csapat, s egyénileg is jó játékosokkal rendelkeznek. Semmiképp sem szabad lebecsülni őket, ami azt illeti teljes koncentráltsággal és alázattal fogunk készülni ellenük. 22+4 fős keretet hirdettem, hogy minél több játékost meg tudjak ismerni, hiszen már nincsenek felkészülési mérkőzések. Egy jó kvalitású, amerikai-magyar származású új kapust is meghívtam a keretbe. Csiki Anna pedig a térdsérülése miatti hosszú kihagyása után tér vissza a válogatottba, aminek nagyon örülök, hiszen kiváló játékos, s minden téren nagy segítsége lesz a csapatnak – nyilatkozta Szarvas Alexandra szövetségi kapitány.

Az azeriak elleni hazai mérkőzésre (szegedi Szent Gellért Fórumban) a meccsjegy.mlsz.hu oldalon lehet jegyet venni egységesen 1500 Forintért. A mérkőzést az M4 Sport élőben fogja közvetíteni 17:45-kor.

 

A válogatott kerete: 

Kapusok:

Szőcs Réka - Budaörs SC

Schildkraut Fruzsina - Asya Spor

Borok Dorina - ETO FC

Lauren Brzykcy - Vittsjö GIK

 

Védők:

Turányi Lilla - Bayer Leverkusen

Kovács Laura - ETO FC

Németh Diána - VFL Wolfsburg

Németh Hanna - Werder Bremen

Savanya Csilla - ETO FC

Nagy Virág - Sampdoria

Fördős Beatrix - FC Inter

Öreg Cintia - ETO FC

 

Középpályások:

Csiszár Henrietta - FC Inter

Fenyvesi Evelin - FTC

Papp Luca - FTC

Süle Dóra - ETO FC

Zeller Dóra - 1.FC Köln

Szabó Viktória - 1.FC Zürich

Csiki Anna - BK Hacken

Csányi Diána - FTC

 

Támadók:

Pápai Emőke - GC Zürich

Kaján Zsanett - Como

Zágor Bernadett - MTK

Vachter Fanni - ETO FC

Pusztai Sára - Besiktas

Siber Glória - Charlton Athletic


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...