Női A-válogatott: Fordulatos mérkőzésen döntetlen Csehországban
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. október. 07., 20:53
Női A-válogatott: Fordulatos mérkőzésen döntetlen Csehországban

Női A-válogatottunk a csehországi Zlínben lépett pályára felkészülési mérkőzésen. A találkozón a házigazdák már 24. percben kétgólos előnyre tettek szert, de a mieink a második félidőben változtatni tudtak játékukon, zsinórban három gólt lőttek, és végül 3-3-as döntetlent értek el.

A mérkőzést egyértelműen a hazaiak kezdték jobban, már a 3. percben megszerezték a vezetést, Staskova révén. A mieink egy új felállásban, 5-4-1-ben játszottak, de a megváltozott taktika nem hozta meg a kívánt eredményt, hiszen a 24. percben Staskova újfent betalált. A szünetet megelőzően, a 35. perc tájékától válogatottunk változtatott játékán, agresszívabban letámadott, a javunkra megítélt büntetőt azonban Csiki Anna a 42. percben kihagyta.

A második félidőre Margret Kratz szövetségi kapitány négy új játékost küldött a pályára, és a cserék be is váltották a hozzájuk fűzött reményeket, hiszen felélénkült a csapat játéka. A 47. percben ismét büntetőhöz jutottunk, amelyet Vágó Fanni értékesített. A lányok ezután átvették a kezdeményezést, és nyolc perccel később a szünetben beállt Pusztai Sára egyenlített. 

A 71. percben Pusztai második gólját is megszerezte, így már 2-3 állt az eredményjelzőn. Ellenfelünk azonban nem adta fel, és a 84. percben Staskova megszerezte saját maga és csapata harmadik gólját. Az utolsó percekben mindkét együttes előtt adódott egy-egy nagy lehetőség, de mi nem tudtunk élni ezzel, míg az ellenfél próbálkozását Bíró Barbara hárította bravúrral. 

- A tervünk az volt, hogy egy 5-4-1-es felállással és agresszív letámadással lepjük meg az ellenfelet. A letámadást azonban csak a középpályán tudtuk megvalósítani, a támadóharmadban már nem. Ezért a szünetben négyet cseréltem, valamint átálltunk a 4-3-2-1-es játékrendszerre. Az első félidővel elégedetlen voltam, de a fordulás után a lányok megmutatták, hogy mire képesek. Korábban nem volt rá példa, hogy ilyen állásnál megfordítottuk az eredményt, ez most sikerült, ami egy újabb előrelépés számunkra, főleg egy ilyen erős csapat ellen. Lépésről lépésre haladunk, a novemberi összetartáson új játékelemeket fogunk kipróbálni, és mindent megteszünk majd azért, hogy felkészülten vágjunk neki a jövő nyári selejtezőknek - mondta Margret Kratz szövetségi kapitány a lefújást követően.                                                                                                                                       

Csehország-Magyarország 3-3 (2-0)

Felkészülési mérkőzés, Zlín, október 7.

Magyarország: Bíró Barbara - Nagy Virág (Pusztai Sára, 46.), Kovács Laura (Németh Loretta, 90+2.), Turányi Lilla, Németh Hanna, Szabó Viktória - Kaján Zsanett (Pápai Emőke, 46.), Papp Luca, Fenyvesi Evelin (Zeller Dóra, 46.), Csiki Anna (Csiszár Henrietta, 46.) - Vágó Fanni                                             

Gólszerző: Vágó Fanni (47.), Pusztai Sára (55., 71.)   

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...