Margret Kratz 23 fős keretet hirdetett
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. február. 02., 17:24
Margret Kratz 23 fős keretet hirdetett

Február közepén a spanyolországi Pinatar-kupán vesz részt női A-válogatottunk. Margret Kratz szövetségi kapitány kihirdette a viadalra utazó keretét.

A tornán többnyire a magyar válogatottnál magasabban jegyzett együttesek vesznek részt, így a világranglista 20. helyezettje, Belgium, valamint Oroszország (24.), Skócia (23.), Írország (31.), Wales (33.), Lengyelország (30.) Szlovákia (44) és Magyarország (43.).

Margret Kratz szövetségi kapitány csapata az első játéknapon, február 16-án az orosz válogatottal találkozik La Mangában, a B-csoport résztvevőjeként, majd további két mérkőzést játszik le a torna végéig.

– Nagyon nehéz dolga van minden csapatnak ebben az időszakban, a járvány pillanatok alatt felülírhatja az előzetes terveket egy ilyen nemzetközi kupa esetében – mondta a kerethirdetést követően az mlsz.hu-nak Margret Kratz. –Nálunk is vannak játékosok, akik csak nemrég gyógyultak fel, vagy éppen most is betegek, ezért az utazásig még elképzelhető változás a keretünkben. A célunk, hogy a spanyolországi mérkőzéseken több taktikai felállást is kipróbáljunk, szeretném, ha a későbbiekben akár meccsek közben is tudnánk gond nélkül váltani, ha arra van szükség. Leginkább a játék gyorsaságában szeretnék előrelépést látni a csapattól, ehhez adottak lesznek a körülmények, hiszen nálunk magasabban jegyzett riválisokkal játszunk majd, ami egyben arra is jó alkalom, hogy lemérjük, hol tartunk jelenleg európai viszonylatban.

A szövetségi kapitánynak a kerethirdetést követően két helyen kellett változtatnia a válogatott összetételén a február 14-i elutazás előtt: Pusztai Sára helyére Oláh Adrienn, míg Papp Luca helyére Fördős Beatrix került az együttesbe.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Schildkraut Fruzsina (DVTK)
Erős Evelin (MTK Budapest)

Védők:

Szabó Viktória (FTC-Telekom)
Németh Diána (FTC-Telekom)
Németh Hanna (FTC-Telekom)
Fördős Beatrix (Lazio)
Savanya Csilla (ETO FC Győr)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Csiki Anna (BK Hacken)

Középpályások:

Kocsán Petra (TSG Hoffenheim)
Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)
Oláh Adrienn (MTK Hungária)
Csányi Diána (FTC-Telekom)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Németh Loretta (ETO FC Győr)
Kovács Eszter (Puskás Akadémia FC)

Csatárok:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (FTC-Telekom)
Vachter Fanni (MTK Budapest)
Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...