Legyőztük a svájciakat, megvan az első Eb-selejtezős siker!
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2024. június. 04., 20:09
Legyőztük a svájciakat, megvan az első Eb-selejtezős siker!

Női A-válogatottunk remek játékkal múlta felül a csoportfavorit svájciakat a két csapat Eb-selejtező mérkőzésén az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Női A-válogatottunk a negyedik mérkőzését játszotta az Eb-selejtező sorozatban, az ellenfél a csoportot hibátlan mérleggel vezető svájci együttes volt az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Szarvas Alexandra szövetségi kapitány játékosai múlt héten szoros meccset játszottak a svájciakkal idegenben, de egy góllal, 2-1-re alulmaradtak. A játék képe azonban azt mutatta, hogy képesek vagyunk felvenni a versenyt a csoport favoritjával, ezért a hazai összecsapásra a reváns reményében készült a csapat.

Az első félidőben a svájciak nem találtak fogást a mieinken, Csiszár Henriettáék harcosan, fegyelmezetten futballoztak, és amellett, hogy nagyszerűen védekeztek, többet veszélyeztették a kaput, mint az ellenfél. A 31. percben Szabó Viktória megsérült, Kaján Zsanett állt be a helyére. A küzdelmes első félidőben nem született gól, de a mieink álltak közelebb a vezetés megszerzéséhez.

A második félidő magyar helyzettel kezdődött, majd a svájciak előtt adódott lehetőség, az 52. percben pedig Csiki Anna lövését védte a svájci kapus. Kiegyenlített volt a mérkőzés, mindkét oldalon alakultak ki helyzetek, közülük a 73. percben a mieink használtak ki egyet: labdát szereztünk a svájci térfélen, majd a néhány perccel korábban csereként beállt Pápai Emőke 18 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-0)!

A svájciak a hajrában mindent megtettek az egyenlítésért, de a rendes játékidő végéig nem volt igazán nagy lehetőségük. A 90 perc letelte után azonban egy 16-oson belüli kezezésért büntetőhöz jutottak, amelyet Ramona Bachmann végzett el. A múlt heti meccsen tizenegyesből gólt szerző svájci játékos ezúttal nem célzott pontosan, a labda kipattant a bal oldali kapufáról, majd sikerült felszabadítani. Az eredmény a lefújásig nem változott, a mieink kiváló játékkal, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. 

Válogatottunkra még két mérkőzés vár a csoportkörben, júliusban előbb Azerbajdzsánban lép pályára, majd a törököket fogadja.

– Nagyon büszke vagyok a csapatra, rengeteg munkát tettek bele az elmúlt másfél hétbe a lányok, és ennek lett az eredménye a mai győzelem – értékelt a lefújás után Szarvas Alexandra szövetségi kapitány. – A lányok elhitték, hogy meg tudjuk nyerni a mérkőzést, végig bíztak magukba, és végül sikerült értékesíteni az egyik helyzetünket. Ez csak a kezdet, úgy érzem, jó úton haladunk, a mai mentalitást kell továbbvinni a hátralévő mérkőzésekre is.

Magyarország-Svájc 1-0 (0-0)
Magyarország: Szőcs Réka - Öreg Cintia, Papp Luca, Németh Hanna, Németh Diána (Nagy Virág, 89.) - Nagy Fanni, Csiszár Henrietta - Zeller Dóra (Pápai Emőke, 67.), Fenyvesi Evelin, Szabó Viktória (Kaján Zsanett, 31.) - Csiki Anna
Gólszerző: Pápai a 73. percben


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Az erősödő csapategység hozta meg a női válogatott sikerét
Az erősödő csapategység hozta meg a női válogatott sikerét

Női A-válogatottunk keddi győzelmével megszakította az Eb-rendező Svájc veretlenségi sorozatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Legyőztük a svájciakat, megvan az első Eb-selejtezős siker!
Meccsbeszámoló
Dupla edzőtáborral készül Azerbajdzsán és Törökország ellen a női válogatott

Női A-válogatottunk keddi győzelmével megszakította az Eb-rendező Svájc veretlenségi sorozatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.