Csiszár Henrietta: Több tervvel készülünk a skótokra
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2021. szeptember. 16., 20:53
Csiszár Henrietta: Több tervvel készülünk a skótokra

Margret Kratz szövetségi kapitány megtartotta a női A-válogatott hivatalos edzését, holnap Skócia ellen kezdődik a vb-selejtező. A német szakember a gyakorlás előtt elmondta, először nem örült a sorsolásnak, azonban a célunkat, hogy fejlődjünk és előrelépjünk, csak nehezebb ellenfelek ellen érhetjük el.

Diákok ingyen jöhetnek a női vb-selejtezőkre - elindult a jegyértékesítés

Diákok ingyen jöhetnek a női vb-selejtezőkre - elindult a jegyértékesítés

Elindult az online jegyértékesítés a női A-válogatott Skócia és Spanyolország elleni találkozóira.

Tovább

Skócia ellen, hazai pályán kezdi vb-selejtezős szereplését a női A-válogatott pénteken, 20.00-kor, az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. Margret Kratznak ez lesz az első tétmérkőzése a magyar csapat élén, felkészülési mérkőzésen eddig háromszor dirigált a kispadról: Bosznia-Hercegovina ellen 0–0-val mutatkozott be, majd Szegeden 4–0-ra legyőzte csapatával a szerbeket, a visszavágó viszont már nem sikerült ilyen jól, 3–2-re kikaptunk.

A skót válogatott igazi topcsapatnak számít, a FIFA-világranglistán a 22. helyen áll (a magyar válogatott a 44.) és szerepelt az előző világbajnokságon is 2019-ben, akkor a csoportkör jelentette számára a végállomást.

Korábban mindössze egy alkalommal találkozott egymással a két válogatott, 2017 szeptemberében, Telkiben.  Akkor a brit labdarúgás hagyományai jellemezték a skót válogatottat, erőteljesebbek, atlétikusabbak voltak, egyszerű játékkal érték el eredményeiket, a technikásabb, és talán képzettebb, de tartalékos magyar válogatott ellen. Az eredmény 3–0 (2–0) lett a vendégek javára.

Sok jó játékost láttam a nyári kiválasztókon és a magyar bajnokság mérkőzésein, fiatal tehetségeket és tapasztaltabb labdarúgókat, akik közül nyolcan kaptak most meghívót a selejtezőkre. Vannak az újak között, akik még nem mutatkoztak be és olyanok is, akik kisebb-nagyobb kihagyás után térnek vissza – kezdte Margret Kratz szövetségi kapitány a mérkőzés előtti hivatalos edzésen. – A taktikában sokat léptünk előre, úgy érzem, ebben nagyon jók a lányok, fizikálisan viszont még fejlődnünk kell. Skócia és Spanyolország Európa legjobbjai közé tartoznak, ami nagyon jól hangzik, de nagyon komoly ellenfeleink lesznek. Először nem örültem a sorsolásnak, de gyorsan megváltozott a véleményem. A célunkat, hogy fejlődjünk és a negyedik kalapból felkerüljünk a harmadikba, csak nehezebb ellenfelekkel szemben érhetjük el. Most teljesen Skóciára koncentrálunk, az elmúlt napokban csak rájuk készültünk, a spanyolok pedig ez után a találkozó után következnek.

A ferencvárosi Vágó Fanni elmondta, pozitív a hangulat az edzőtáborban, a fiatalok és az idősek együtt nagyon jó csapatot alkotnak:

– Megtaláltuk a közös hangot és úgy telik az összetartás, hogy mindenki tudja, mi a dolga. Tudjuk, hogy a következő két ellenfelünk közül sok az angol élvonalban, illetve a BL-győztes Barcelonában játszanak. Készülünk ellenük, tiszteljük őket, de a győzelem reményében lépünk pályára. Ehhez teljesen be kell tartanunk a szövetségi kapitány utasításait. Ha zártan és szervezetten tudunk védekezni, akkor okozhatunk meglepést.

A nemrég Németországból az olasz bajnokságba igazoló Csiszár Henrietta arról beszél, jó állapotban van a csapat, sokat edzettek, de az utolsó napok már a frissítésről szólnak, így holnap este nyolckor mindenki megfelelő állapotban lesz.

 Az Interben és az olasz bajnokságban több csibészséget engednek meg maguknak a játékosok, remélem, tudok majd ebből a mentalitásból valamit a válogatottban is hasznosítani. Nagyon nehéz dolgunk van, a negyedik kalapból sorsoltak minket, tehát csak egy csapat gyengébb nálunk a papírforma szerint. Mindkét soron következő ellenfelünknek remek játékosai vannak, fel kell majd vennünk a kesztyűt. A holnapi találkozó lehet az, ahol talán több keresnivalónk lesz. Tudjuk, mennyire agresszívek és veszélyesek letámadásokból a skótok, illetve fent tudnak labdát szerezni. Ezekre készültünk és több opcióval várjuk őket.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...