Cél az előrelépés – fontos vb-selejtező előtt a női válogatott
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2022. június. 03., 13:35
Cél az előrelépés – fontos vb-selejtező előtt a női válogatott

Kihirdette az Ukrajna elleni vb-selejtezőre készülő csapatát Margret Kratz, a női A-válogatott szövetségi kapitánya. Huszonhárom kerettaggal kezdi a felkészülést a csapat.

Június 20-án találkozik ismét női A-válogatottunk, amely 10 napos edzőtábora végén Ukrajna ellen játszik vb-selejtező mérkőzést. A találkozót eredetileg áprilisban rendezték volna, akkor azonban az UEFA halasztásról döntött. Az idegenbeli találkozót azonban még most sem lehet megrendezni a tervezett helyszínen, így a csapatok Lengyelországban, Rzeszowban találkoznak június 28-án, 20.00 órakor.

Margret Kratz szövetségi kapitány kiválasztotta azt a 23 játékost, akikre számít az edzőtáborban és a selejtezősorozat egyik legfontosabb mérkőzésén. A német szakember elmondta, folyamatosan figyeli a női bajnokságokat és a játékosok teljesítményét, így a mostani bajnoki döntő mérkőzéseken mutatott játékot is figyelembe vette a keret összeállításakor.

Általában egy-egy bajnoki forduló után néhány nappal kezdődik az edzőtábor, de most több idő telik el az utolsó találkozó után. Azt gondolom, hogy a legjobb játékosok szerepelnek a válogatottban, de előfordulhat, hogy a kezdőcsapaton változtatok akár egy-egy bajnoki szereplés miatt is, ha azt látom, hogy egy játékos jó döntéseket hoz, kreatív, és ez a teljesítmény a válogatott hasznára lehet – fogalmazott Margret Kratz.

Nehéz találkozó előtt áll női válogatottunk, amelynek elsődleges célja a selejtezősorozatban, hogy javítson besorolásán a következő sorozat sorsolása előtt.

Minden edzőtáborban, így most is fejlődni szeretnénk, egyrészt a taktikai gondolkodás, másrészt a csapatszellem terén.

Sok játékosunk, főleg a tapasztaltabbak nagyon őszinték, felelősségteljesek, mindig a legjobb formájukban igyekeznek érkezni a válogatottba, és itt csak a munkára koncentrálnak. Ezt szeretném látni a fiataloktól is, hogy mindent megtesznek azért, hogy a válogatottban lehessenek, és akkor is keményen edzenek, ha tudják, hogy a kispadon fognak ülni. Ez a fajta hozzáállás nagy kihívás mindenki számára, de ha jó csapatot akarunk alkotni, akkor erre a mentalitásra van szükségünk. Fontos mérkőzés következik, amelyen jó játékot szeretnék látni a csapatomtól. Nagyon nehéz az ukrán lányok helyzete, együtt érzek velük, egy fair mérkőzést szeretnék játszani ellenük – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A női A-válogatott kerete:

Kapusok:

Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC)
Schildkraut Fruzsina (DVTK)
Barti Luca (FTC-Telekom)

Védők:

Szabó Viktória (FTC-Telekom)
Csigi Eszter (FTC-Telekom)
Németh Diána (FTC-Telekom)
Kovács Laura (ETO FC Győr)
Savanya Csilla (ETO FC Győr)
Csiki Anna (BK Hacken)
Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen)
Fördős Beatrix (SS Lazio)

Középpályások:

Csiszár Henrietta (FC Internazionale Milano)
Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen)
Papp Luca (FTC-Telekom)
Pusztai Sára (FTC-Telekom)
Csányi Diána (FTC-Telekom)
Fenyvesi Evelin (FTC-Telekom)
Nagy Virág (MTK Budapest)0
Németh Loretta (ETO FC Győr)

Csatárok:

Zágor Bernadett (SKN St. Pölten)
Vágó Fanni (FTC-Telekom)
Szakonyi Emese (Astra)
Pápai Emőke (Grasshopper Club Zürich)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya
Szarvas Alexandra a női válogatott szövetségi kapitánya

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...

Margret Kratz befejezi munkáját a női válogatott élén
Meccsbeszámoló
Női Eb-selejtező: Szarvas Alexandra kihirdette első női A-válogatott keretét

Az U19-es csapatot vezető, nemzetközi tapasztalatokkal is rendelkező Szarvas Alexandra veszi át a távozó Margret Kratz helyét a női A-válogatott ...