Boros Kinga: Kiélezett mérkőzés lesz az MTK-elleni
Női A-válogatott   |   Csapat   |   2020. május. 20., 09:54
Boros Kinga: Kiélezett mérkőzés lesz az MTK-elleni

A DVTK azon három női csapat egyike, amelyik még pályára lép a szezonban hivatalos mérkőzésen és esélye van a nemzetközi szereplés kivívására. A csapat védője, Boros Kinga szilvafák és a futsalkapu helyett most már a nagypályás csapat és a válogatott tizenhatosát őrzi.

A DVTK női nagypályás csapata a 2016-2017-es szezonban nevezett először az NB II-es bajnokságba, ahol aztán az újonc mindenkit maga mögé utasított és hibátlan mérleggel, valamint tekintélyt parancsoló 182–4-es gólkülönbséggel biztosította helyét az élvonalban.

A következő évadban rögtön dobogós lett a miskolci gárda, Fórizs Sándor vezetőedző csapata a borzérmet nyerte el. A következő szezonban szintén a harmadik helyet foglalta el a DVTK.

Ebben az együttesben szerepel Boros Kinga, a 23 éves védő, aki – mint a legtöbb profi labdarúgó – gyermekkora óta kötődik a focihoz: a kertjük két szilvafája között tanulgatta a játék alapjait.

Miskolcon lett profi labdarúgó a hidvégardói lány. Fotó: DVTK

– Amikor elkezdtem csapatszinten focizni Miskolcon, még nem volt nagypályás női csapat, csak futsal, ezért évekig ott játszottam. Mindig is az volt az álmom, hogy profi játékos legyek, mindent megtettem érte, hogy ez valóra váljon, de soha nem leszek megelégedve magammal, mindig van hova fejlődni – kezdi Boros Kinga.

A harmadiknál rosszabb pozícióban idén sem fog végezni csapata, azonban a koronavírus-járvány miatt a 2019-2020-as szezonban nem lesznek bajnokok és kiesők, sem pedig érmesek. A DVTK még egy mérkőzést biztosan játszik, hiszen a 13. fordulóban elmaradt az MTK elleni, idegenbeli találkozója, így ezt pótolni kell május 28-án. A mérkőzés után kialakul a bajnokság záró táblázata, amelynek első két helyezettje csap össze a BL-indulás jogáért. A tabellát vezető FTC-Telekom után az MTK és a DVTK is 28 ponttal áll, jelenleg mindössze a gólkülönbség dönt a fővárosiak javára.

– Mindenki számára nagyon nehezen telt az az időszak, amikor még nem edzhetett együtt a csapat. Minden napra megkaptuk az edzésprogramot, amit teljesítenünk kellett, de miután elkezdődtek az edzések, mindenkin látni lehetett, hogy alig várja a bajnokság folytatását. Azt gondolom, a lehetőségekhez mérten jó döntés született, így igazságosan indulhat a győztes csapat a BL-ben. Az MTK elleni mérkőzés mindig nagyon nehéz, általában ki-ki meccset játszunk egymással. Azt gondolom felkészültünk a mérkőzésre, mindenki nagyon várja. Egy nagyon kiélezett párharcra kell számítani, mivel a két csapat nagyjából egy szintet képvisel – folytatja a védő, aki a válogatottban is szerepelt már. Legutóbb a keret 2019-es őszi Eb-selejtezőire kapott meghívót.

 Az első válogatott szereplésem a 2018-as Balaton kupán volt, ahol Fehéroroszország elleni mérkőzésen léptem először pályára – meséli Boros Kinga. – Karrierem legszebb pillanata eddig azt hiszem a Magyarország–Svédország Eb-selejtező volt, amit a DVTK Stadionban játszott a válogatott, amelynek én is kerettagja voltam. Nagyon jó érzés válogatott mezben lépni a „saját” stadionodba. A karrierem legnehezebb pillanata pedig a 2018-as kupadöntő elvesztése volt, amikor 3–1-re győzött a Fradi.

A FÖRCH Női Magyar Kupa döntőjébe 2018-ban és 2019-ben is bejutó DVTK védője úgy látja, az elmúlt években sokat fejlődött a női labdarúgás, az emberek már jobban tisztában vannak a létezésével.

– Egyre többen ismernek fel minket az utcán is. Sokszor a férfi labdarúgáshoz hasonlítgatják és azt kérdezgetik, hogy miben más a női foci. Én úgy látom, egyes országokhoz képest Magyarországon jobb a női foci helyzete; másokhoz, például Németországhoz vagy Franciaországhoz viszonyítva pedig még van hova fejlődnünk.

Ha a versenynaptár engedi, kicsit szeret kilépni a hétköznapokból.

Boros Kinga ma már a profi sportolók életét éli Miskolcon. Programját a heti edzéstervekhez igazítja, és szabadidejét legszívesebben a pihenésre és regenerációra fordítja. De nagyon szeret hazajárni családjához, gyerekkora színhelyére, Hidvégardóra.

– Szeretek kilépni a mindennapokból egy csendes kis faluba. És ha időm engedi, szeretek olvasni és filmezni. Cristiano Ronaldo filmjét már vagy százszor láttam és a könyvét is olvastam. És ha zene, akkor a Bíborszél zenekar Miskolc című dala! Azt gondolom ez a szám sokat jelent minden DVTK szurkoló és játékos számára. Minden mérkőzés előtt zenét hallgatok egyedül, mielőtt belépek az öltözőbe, olyankor senki sem szólhat hozzám, és van egy kabalaplüssöm, amit mindig magammal viszek a meccsekre. Az öltözőben már soha nem veszem elő a telefonom, nem koncentrálok másra csak a mérkőzésre.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen
Toronymagas magyar fölény ellenére döntetlen az azeriek ellen

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...

Női A-válogatottunk pénteken megkezdi az Eb-selejtező sorozatot
Meccsbeszámoló
Zeller Dóra: jobb csapat vagyunk, győzni szeretnénk Törökországban

A B ligában szereplő női A-válogatott pénteki Európa-bajnoki selejtező nyitómérkőzése 1-1-es döntetlennel ért véget Azerbajdzsán ellen a szegedi ...