Ukrajnában kezdi az évet a női futsalválogatott
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2020. január. 06., 16:08
Ukrajnában kezdi az évet a női futsalválogatott

Hatcsapatos tornával indítja az évet Dombó János szövetségi edző csapata Lvovban. Az Eb-negyedik ukránokkal és a finnekkel kezdjük a tornát, majd egy helyosztót is játszunk január 12. és 15. között.

Két igen nehéz ellenféllel már biztosan megmérkőzik a 2021-es Eb selejtezőjére készülő női futsalválogatottunk az év elején. A Visegrádi Négyek tornáját nemrég megnyerő csapat az ukrajnai Lviv Freedom Cup 2020 nevű tornán a házigazdák mellett a finn csapattal került egy csoportba. Az ellenük elért eredmény alapján a másik ágról Olaszországot, Szlovákiát, vagy Csehországot kaphatjuk a helyosztón.

Az ukránok messze előrébb járnak nálunk. A 2019-es Európa-bajnokságon negyedikek lettek, a bronzmérkőzésen Oroszországgal szemben csak hatméteresekkel maradtak alul. A csapatot hivatásos játékosok alkotják, akik gyakran vesznek részt válogatott összetartásokon. A házigazdák a torna egyik nagy esélyesei, Olaszországgal egyetemben, amely válogatott a másik ágról kerülhet a döntőbe. A finnekkel még nem mérkőztünk meg korábban, hiányosak az információink róluk, de azt tudjuk, hogy nagy fejlesztésbe kezdtek, stratégiai tervet dolgoztak ki és komoly céljaik vannak a sportágban – fogalmazott Dombó János szövetségi edző.

A válogatott helyzetét a sorsolás is nehezíti, hiszen az első körben rögtön az ukránokkal találkozunk az esti órákban, majd nagyon rövid pihenő után, másnap kora délután már a kipihent finnek ellen kell pályára lépnünk, akik ellenünk kezdik szereplésüket.

Szinte minden játékos a szövetségi edző rendelkezésére áll, az Olaszországban légióskodó Nagy Tünde (Virtus Ragusa), Kota Gabriella (Vis Fondi) és Csepregi Gabriella (Cittá di Capena) is részt vesz a tornán. Néhány kerettag a napokban még betegséggel küszködött, de a szakmai stáb bízik benne, hogy az összetartás január 9-i kezdetén már ők is bevethetők lesznek.

A Visegrádi Négyek december eleji tornája óta nincsenek meccsben a játékosok, ez a hosszú szünet nem tett jót a csapatnak. De senkinek sincs szüksége extra motivációra, a lányok a játék szeretetéért futsaloznak, és elég lelkesítő számukra, hogy a hazájukat képviselhetik – emelte ki zárásul a szakember.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Nagy Tünde (Virtus Ragusa)
Hargas Annamária (Astra)

Mezőnyjátékosok:

Kota Gabriella (Vis Fondi)
Csepregi Gabriella (Cittá di Capena)
Szalkai Kitti (Tolna Mözs)
André Antónia (Miskolci Vénusz)
Tóth Nóra (DEAC)
Krascsenics Csilla (DEAC)
Üveges Katalin (DEAC)
Horváth Viktória (DEAC)
Varga Adél (Astra)
Beke Adrienn (Astra)
Ganczer Hajnalka (Astra)
Urbán Anett (Astra)

Tartalékok:

Torma Lilla (kapus -  HTE)
Nagy Anikó (HTE)
Fülöp Diána (Gyulai Amazonok)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...