Ukrajna lesz az első ellenfelünk a női futsal Eb-n
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2023. január. 24., 18:17
Ukrajna lesz az első ellenfelünk a női futsal Eb-n

Elkészült a női futsal Európa-bajnokság elődöntőjének sorsolása, a magyar válogatott március 17-én az ukránokkal mérkőzik meg az elődöntőben a debreceni Főnix Arénában, két nap múlva pedig a spanyol-portugál elődöntő egyik csapatával meccsel a helyosztón.

Frank Tamás csapata tavaly is tagja volt az Európa-bajnoki négyes döntőnek, akkor szintén a spanyol, a portugál és az ukrán együttes szerepelt még a fináléban. A mieink a házigazda portugáloktól 6-0-s vereséget szenvedtek az elődöntőben, majd az ukránokkal szemben 2-1-re maradtak alul a bronzmérkőzésen.

A 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjében válogatottunk tavaly ősszel Csehországban a házigazda csehekkel, a szlovákokkal és a bosnyákokkal találkozott, és csoportgyőzelmének köszönhetően ismét bejutott az Európa-bajnoki négyes döntőbe, amelynek a rendezését a magyar szövetség nyerte el: a torna mind a négy mérkőzésének a debreceni Főnix Aréna ad otthont.

A keddi, debreceni sorsoláson kiderült, hogy a magyar válogatott március 17-én, 19.30-tól az ukránokkal mérkőzik meg, két nappal később a másik elődöntő egyik résztvevője, a spanyol vagy a portugál csapat lesz az ellenfele. Női futsalban nem kiegyenlítettek az erőviszonyok: a spanyolok és a portugálok messze kiemelkednek a teljes európai mezőnyből, megszorítani sem tudják őket riválisaik. Az ukránokat szintén magasabban jegyzik a magyar csapatnál, ellenük azonban tavaly is sikerült szoros meccset játszanunk az Eb-bronzmeccsen.

– Nehéz megmondani, hogy kedvező-e számunkra ez a sorsolás, jól is és rosszul is elsülhet, hogy az ukránokkal játszunk az első mérkőzésen – nyilatkozta a sorsolás után Frank Tamás szövetségi edző. – Ellenfelünk előttünk jár, ezt a korábbi egymás elleni mérkőzéseken is lehetett látni, én már annak is örülni fogok, ha sikerül egy szoros mecceset játszanunk az elődöntőben, és ha még jó eredmény is párosulna a jó játékkal, akkor számunkra már biztosan tökéletesen alakulna az Európa-bajnokság. Azt megígérhetem, hogy mindent meg fogunk tenni a lehető legjobb szereplés érdekében, miközben szeretnénk minden pillanatát kiélvezni a hazai rendezésű Eb-nek.

Ami a mieink felkészülését illeti: az első idei összetartásra január 28-29-én kerül sor Telkiben, február 8-én Zalaegerszegen játszunk felkészülési mérkőzést a szlovénokkal, egy nappal később pedig a határ másik oldalán, Ljutomerben mérkőzik meg egymással a két csapat.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...