Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2024. március. 13., 12:33
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát is, részt vehetett két Európa-bajnokságon és bízik benne, hogy még a világbajnokságra is eljuthat a nemzeti együttessel.

A harmadik helyen álló Tolna-MÖZS támadója jelenleg 21 gólnál jár a bajnokságban, ezzel második a góllövőlistán, amelyet a TFSE-s Balogh Noémi vezet 24-gyel - akivel egészen mostanáig fej fej mellett haladtak - ezt azonban Folk még az utolsó fordulóban behozhatja.

A 29 éves labdarúgó édesapján keresztül ismerkedett meg a sportággal Tolnán, a futsal mellett pedig nagypályán is aktívan játszott és elmondása szerint az egyetemi évei voltak a legnehezebbek, mert tanulmányai mellett rengeteget edzett.

- Jelenleg kevésnek érzem a heti két futsal edzést, és ha tehetném, akkor mindennap edzenék, ezt azonban a munkám sajnos nem engedi – mondta a testnevelő tanárként dolgozó Folk Zsuzsanna az mlsz.hu-nak, majd hozzátette, hogy itthon két női együttes tud mindennapos edzéslehetőséget biztosítani, ez pedig a TFSE és a DEAC. Folk a kondicionális edzések mellett gyakran beáll tanítványaihoz, ezáltal könnyen be tudja vonzani őket a labdarúgás világába, de azt tapasztalja, hogy a lányokat még mindig óvják ettől a „fiús” sportágtól.

- Inkább a szülőket nehéz meggyőzni, mivel sokszor azzal szembesülök, hogy a kislány szívesen jönne focizni, viszont a szülők szerint ez nem egy női sport, ebből adódóan kevesebben jönnek, pedig sokaknak megvan hozzá a tehetsége – hangsúlyozta a nevelőegyesületével 2018-ban Magyar Kupát, majd a Hajdúböszörménnyel bajnokságot nyert játékos, aki ezt követően négy évig a TFSE játékosa volt, idén pedig visszatért Tolnára, és eddig 23-szoros magyar válogatottnak is mondhatja magát.

 - Két meccsel már meg lenne a 25, de remélem, ez a szám nőni fog, mert a jövő héten négy meccsünk is lesz a válogatottal, amelyeken mindenképpen szeretnék pályára lépni – mondta Folk Zsuzsanna a Szerbia, Franciaország, Csehország és Szlovákia elleni találkozó előtt.

- Hogyha most kezdeném a futsalt, akkor a külföldi lehetőségekben látnám a jövőt. Most már nyilván nem ez a tervem, de bízom benne, hogy a világbajnokságra kijuthatunk, és szeretném megélni a vb-selejtezőket a magyar csapat tagjaként. Szerintem akkor van lehetősége a fiataloknak a futsalban fejlődni, ha kimennek külföldre – fogalmazott Folk, akinek a legszebb emléke futsalos pályafutásából, amikor tavaly előtt 3-0-ra legyőzték a cseheket a brnói Eb-selejtező zárómérkőzésén, ezzel pedig kijutottak a kontinenstorna Debrecenben rendezett négyes döntőjére.

A FIFA Tanácsa tavaly októberben megerősítette, hogy 2025-ben önálló tornaként kerül sor az első női világbajnokságra. A 16 csapatos tornán az európai selejtező sorozat legjobb négy válogatottja vehet részt, kivéve, ha európai ország rendezi a vb-döntőt, akkor ugyanis akár ötödikként is kijuthatnának a magyarok.  A verseny dátumaival és a rendező országgal kapcsolatos részleteket a FIFA a későbbiekben fogja közölni.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...