Női futsal Európa-bajnokság: megnehezítenénk a favorit dolgát
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2022. július. 01., 00:33
Női futsal Európa-bajnokság: megnehezítenénk a favorit dolgát

Pénteken, magyar idő szerint 22.30-kor a Porto melletti Gondomarban mérkőzik meg egymással a házigazda portugál és a magyar női futsalválogatott az Európa-bajnokság elődöntőjében. Az esélyek egyértelműen a hazaiak mellett szólnak, de a mieink szeretnék bebizonyítani, hogy nem érdemtelenül tagjai a négyes döntő mezőnyének.

A portugálok a három évvel ezelőtti, az UEFA által első alkalommal megrendezett Európa-bajnokság ezüstérmesei, míg a magyar csapat először vesz részt a négyes döntőben, ahová az orosz válogatott kizárása után kapott meghívást az európai szövetségtől.

A mieink a múlt héten egy horvátországi nemzetközi tornán léptek pályára, ahol egy győzelemmel, két döntetlennel, valamint egy vereséggel zártak. A viadal legfájóbb vesztesége Vámosi Georgina kiesése volt: a válogatott 17 éves reménysége keresztszalag-szakadást szenvedett, így műtét és hosszú kihagyás vár rá.

A mieink portugáliai utazása nem a terveknek megfelelően zajlott, egy járattörlés miatt a fél szerdai napot Ferihegyen töltötte a csapat, és csak késő estére érkezett meg a négyes döntő helyszínére, így az eredetileg tervezett esti edzésre sem volt már lehetőség.

A csapat végül csütörtökön este gyakorolhatott először a pénteki meccs helyszínén, a tréning előtt Frank Tamás és Krascsenics Csilla vett részt a tornát felvezető sajtótájékoztatón.

– Kis csapat a miénk az európai futsaltérképen, és most a legnagyobbak egyikével játszhatunk Európa-bajnoki elődöntőt. Ez már önmagában óriási dolog, a lányok megérdemlik ezt az élményt – mondta a sajtótájékoztatón Frank Tamás.– A csapatunk amatőrjátékosokból áll, a lányok munka mellett, a szabadságuk terhére vállalták a felkészülést és az Európa-bajnokságot, de mindent beleadtak az elmúlt hetekben, és biztos vagyok benne, hogy tudásuk legjavát fogják adni az előttünk álló két mérkőzésen is. A portugálok más szintet képviselnek, mint mi, de bízom benne, hogy meg tudjuk nehezíteni a dolgukat pénteken – fogalmazott Frank Tamás.

– Már az is nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk ezen a tornán Európa legjobb csapatai között. Nagy munkát tettünk bele a felkészülésbe, és bízom benne, hogy sikerül megnehezítenünk a világelithez tartozó portugálok életét a mérkőzésen – mondta Krascsenics Csilla.– A csapatból senki sem játszott még háromezer szurkoló előtt, ez biztosan nagy motivációt jelent mindenki számára. A portugál csapat a mérkőzés toronymagas favoritja, de nem adjuk fel előre a meccset, szeretnénk megmutatni, hogy érdemes számolni velünk.

A portugálok ellen lejátszott eddigi három mérkőzésünk nem kecsegtető, mindhárom találkozót elveszítettük, 0-20-as összesített gólkülönbséggel. Az első egymás elleni összecsapást még 2012-ben rendezték meg, a jelenlegi keretünkből hárman (Csepregi Gabriella, Üveges Katalin és a válogatottsági csúcstartónk, Varga Adél) is szerepeltek ezen a találkozón.

A 3000 fő befogadására alkalmas Multiusos de Gondomar arénába már napokkal az elődöntő előtt elfogyott az összes jegy, vagyis a két csapat telt ház előtt, nagyszerű atmoszférában találkozik egymással.

A pénteki elődöntő magyar idő szerint 22.30-kor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...