Női futsal: egygólos vereség az Eb-selejtezők főpróbáján
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2022. október. 14., 23:00
Női futsal: egygólos vereség az Eb-selejtezők főpróbáján

A jövő heti, csehországi Eb-selejtezőkre készülő női futsalválogatottunk 6-5-re alulmaradt a szerbek otthonában.

Női futsalosaink a júliusi Európa-bajnoki döntőt követően először léptek pályára nemzetközi mérkőzésen, az ellenfél a szerb válogatott volt Magyarkanizsán. A mieink a jövő heti, csehországi Eb-selejtezőkre készültek ezzel a találkozóval, a keretünkben mindössze két olyan játékos szerepelt, aki nem volt ott júliusban a portugáliai Európa-bajnokságon. 
 
Az első félidőben a magyar válogatott játszott jobban, de nem tudtunk elhúzni a hazaiaktól, Fülöp Diána góljára, majd Fábián Rebeka duplájára két találattal válaszoltak a szerbek (3-2). A második félidőben hullámvölgybe került a magyar csapat, a hazaiak fordítottak, és onnan már nem adták ki a kezükből az előnyt. Fábián Rebeka megszerezte harmadik gólját is, valamint Üveges Katalin is betalált, de sok helyzetünk kimaradt, így a vége 6-5-ös szerb siker lett.
 
– Nagyon hullámzó volt a teljesítményünk, voltak jó periódusaink, de többnyire idegesen, kapkodva játszottunk, túl sok egyéni hibát követtünk el. Nagyon sok helyzetet dolgoztunk ki, még a hibák ellenére is nyerhettünk volna, de az ellenfél kapuja előtt sem választottunk jó megoldásokat. Összességében hasznos mérkőzésen vagyunk túl, sok taktikai elemet gyakoroltunk, de látszott, hogy javulnunk kell a selejtezőkre, minden meccsen száz százalékot kell adnunk, hogy esélyünk legyen a csoportgyőzelemre, és az Eb-részvétel kiharcolására – mondta a mérkőzés után Frank Tamás szövetségi edző.
 
A csapat jövő hétfőn utazik el Brnóba, ahol szerdán a szlovákokkal, csütörtökön a bosnyákokkal, szombaton pedig a házigazda csehekkel mérkőzik meg. 

Szerbia-Magyarország 6-5 (2-3)

A magyar válogatott kerete:
 
Kapusok:
 
Hargas Annamária (Újpest FC)
Torma Lilla (DEAC)
 
Mezőnyjátékosok:
 
Fábián Rebeka (Budaörs Endo Plus Service)
Folk Zsuzsanna (TFSE-Bestrong)
Fülöp Diána (DEAC)
Gajzágó Flóra (DEAC)
Horváth Viktória (DEAC)
Koch Fruzsina (Budaörs Endo Plus Service)
Kota Gabriella (TFSE-Bestrong)
Krascsenics Csilla (DEAC)
Nagy Anikó Andrea (DEAC)
Szalkai Kitti (2F-BAU Tolna-Mözs)
Tóth Nóra (DEAC)
Üveges Katalin (DEAC)
Varga Adél (TFSE-Bestrong)
 

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...