Női futsal Eb: Ellenfélre vár a magyar válogatott
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2023. január. 20., 13:20
Női futsal Eb: Ellenfélre vár a magyar válogatott

Január 24-én, kedden Debrecenben rendezik az idei női futsal Európa-bajnokság négyes döntőjének sorsolását.

Az MLSZ sikeres pályázata után az UEFA által harmadik alkalommal kiírt női futsal Európa-bajnoki négyes döntőt idén Debrecenben, a Főnix Arénában rendezik meg. A március 17-19. között sorra kerülő Eb-döntőbe ugyanaz a négy válogatott jutott be, mint amelyik a tavalyi, portugáliai fináléban is szerepelt: a magyar mellett az ukrán, a portugál és a címvédő spanyol együttes.

A magyar válogatott tavaly az oroszok kizárásával kapott lehetőséget a döntőbe jutásra, míg az idei Eb-re a tavaly őszi selejtező megnyerésével biztosította a helyét. 

Európa-bajnoki döntős a futsalválogatott!

Európa-bajnoki döntős a futsalválogatott!

Frank Tamás együttese 3-0-ra legyőzte a házigazda cseh válogatottat a brnói Eb-selejtező torna utolsó játéknapján, ezzel megnyerte a csoportját, és kiharcolta a jövő márciusi Európa-bajnoki négyes döntőbe jutást.

Tovább


A Frank Tamás szövetségi edző vezette csapat az egyedüli amatőrválogatott a négyes mezőnyben, csak a mieinkről mondható el, hogy minden játékos munka vagy tanulás mellett, a szabadidejében futsalozik. Ilyen háttérrel a döntőbe jutás is nagyszerű eredménynek számít, de a tavalyi Európa-bajnokság tapasztalataival felvértezve csapatunk az éremszerzésért száll harcba a tornán.

A döntő másik három válogatottja egyaránt a harmadik Európa-bajnokságára készül, a címvédő spanyolok újabb címvédésben reménykednek, míg a kétszeres ezüstérmes portugálok első aranyérmükért szállnak harcba. Csodaszámba menne, ha nem a spanyol-portugál kettős egyikéhez kerülne az aranyérem, e két válogatott ugyanis magasan kiemelkedik a teljes európai mezőnyből, az elmúlt években megszorongatni sem tudta őket más válogatott.

Az ukránok már jóval közelebb vannak az európai középmezőny elejéhez, amelynek jelenleg a magyar válogatott is a tagja. A tavalyi Európa-bajnokság bronzmérkőzésén Ukrajna szoros meccsen, 2-1-re győzte le a magyar csapatot, vagyis reális esély arra mutatkozhat, hogy egy bravúrteljesítménnyel visszavágjunk az ukránoknak, ami egyúttal biztos éremszerzést jelentene az Eb-n.

A tornát két játéknapon bonyolítják le a debreceni Főnix Arénában: március 17-én rendezik a két elődöntőt, két nappal később pedig a döntőt és a bronzmérkőzést. Az elődöntők párosításának sorsolására január 24-én 17.15 órakor kerül sor Debrecenben, az eseményt az M4 Sport élőben közvetíti.

– Ha választani lehetne, egy hajszállal talán az a verzió lenne előnyösebb, ha az elődöntőben az egyik favorittal játszanánk, és a papírforma alapján ebben az esetben a bronzmérkőzést az ukrán csapat ellen vívhatnánk meg – mondta az mlsz.hu-nak a sorsolásról Frank Tamás. – Ez volt a forgatókönyv a tavalyi Eb-n is, így sikerült szoros meccset játszanunk az ukránokkal a bronzmeccsen. Akkor sokat számított, hogy egy mérkőzésen már belekóstolunk a közegbe, megtapasztalhattuk az Európa-bajnokság ritmusát, hasonló esetben talán idén is nagyobb esélyünk lehet az éremszerzésre. Az ukránok játékereje nem hasonlítható a portugál-spanyol pároséhoz, de a tavalyi bronzmérkőzés is megmutatta, hogy jelenleg egyértelműen előttünk járnak, ezért kizárólag száz százalékos teljesítménnyel lehet esélyünk ellenük. A lehetőségeinkhez mérten folyamatosan dolgozunk az előrelépésen, a fejlődésen, de az esélylatolgatások során nem szabad elfelejtenünk, hogy hol tartunk mi és hol tartanak az ellenfeleink. Ajándéknak tekintjük, hogy ismét Európa-bajnokságon játszhatunk a kontinens legjobbjainak társaságában, ráadásul hazai közönség előtt, ezért szeretnénk minden pillanatát kiélvezni ennek a nem mindennapi lehetőségnek, de természetesen eközben mindent megteszünk érte, hogy eredményesen szerepeljünk a tornán.


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...