Kétgólos győzelem a szlovénok ellen
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2023. február. 08., 21:56
Kétgólos győzelem a szlovénok ellen

A március közepén sorra kerülő debreceni Európa-bajnokság előtti utolsó nemzetközi mérkőzéseit játssza a héten a női futsalválogatott: a szerdai, zalaegerszegi első összecsapáson Frank Tamás együttese 2-0-ra nyert a szlovénok ellen.

A magyar női futsalválogatott március 17-től Európa-bajnoki négyes döntőben szerepel a debreceni Főnix Arénában: előbb Ukrajna ellen játszik a kontinenstorna elődöntőjében, majd két nappal később a helyosztón lép pályára. A tétmérkőzések főpróbáját a héten tartja a csapat a szlovénok elleni összecsapásokon.

A szerdai első mérkőzésen nem sokáig kellett várni az első gólra, a 2. percben Horváth Viktória találatával szereztünk vezetést (1-0). A folytatásban is a magyar csapat akarata érvényesült, a helyzeteink megvoltak a második gólhoz, de a szünetig nem tudtuk növelni az előnyt. 

A fordulás után is irányítottuk a mérkőzést, a szlovénok egy-egy kontratámadását leszámítva nem forgott vezsélyben a kapunk. A hajrához közeledve Gruber Brigitta is bevette a szlovénok kapuját, így alakult ki a 2-0-s végeredmény. A két csapat csütörtökön a szlovéniai Ljutomerben ismét megmérkőzik egymással.

– Jól kezdtük a meccset, nagy nyomást helyzetünk az ellenfélre és gyorsan megszereztük a vezetést, majd a folytatásban is irányítottuk a játékot – értékelt a mérkőzés után Frank Tamás. – Azt kicsit sajnálom, hogy az ellenél kapuja előtt túlságosan pontatlanok voltunk, sokszor rossz döntést hoztunk, ezért nem tudtunk hamarabb megnyugtató előnyt szerezni. A második félidőben az öt a négy elleni játékot is gyakoroltuk támadásban, ebben a periódusban szereztük meg a második gólunkat. A helyzetek alapján nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk volna, de összességében elégedett vagyok a lányokkal, és bízom benne, hogy holnapra sikerül javulnunk a helyzetek kihasználásában.

Magyarország-Szlovénia 2-0 (1-0)
Magyarország: Torma Lilla - Tóth Nóra, Fülöp Diána, Horváth Viktória, Krascsenics Csilla
Cserék: Hargas Annamária, Fábián Rebeka, Folk Zsuzsanna, Gajzágó Flóra, Gruber Brigitta, Kota Gabriella, Koch Fruzsina, Krascsenics Petra, Szalkai Kitti, Üveges Katalin, Varga Adél
Gólszerzők: Horváth, Gruber


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...