Fehéroroszországban játszanak az Eb-ért a női futsalosok
Futsal Női A   |   Szurkolók   |   2021. október. 19., 11:17
Fehéroroszországban játszanak az Eb-ért a női futsalosok
futsalhungary.hu

Frank Tamás vezetésével a házigazdák mellett az orosz és a holland válogatottal mérkőzik meg női futsalcsapatunk Minskben, Eb-selejtező tornán.

A Női Futsal Európa-bajnokságot is elsöpörte a koronavírus járvány, amelyet második alkalommal így 2020-2021 helyett egy szezonnal később, 2021-2022-ben rendez meg az UEFA.

A torna selejtezőjét négy csoportban bonyolítják le. A mieink Fehéroroszországban a házigazdákkal, az első kiírásban bronzérmet szerző Oroszországgal és az előselejtezőből érkezett Hollandiával mérkőzik meg.

A márciusi tornára való kvalifikációhoz a csoport első helyét kellene megszerezni. Mindezt úgy, hogy a válogatott programjai elmaradtak a vírushelyzet miatt, a hosszú kényszerszünet után pedig az új szövetségi edzőnek, Frank Tamásnak mindössze néhány napja volt, hogy csapattá kovácsolja a behívott játékosokat. A lányok szombaton találkoztak először, ezt megelőzően nem volt számukra összetartás, majd hétfőn el is utaztak Minszkbe, ahol szerdán játszanak először.

– Nagyon kevés időnk volt és a női bajnokságban is csak néhány forduló ment le eddig, amely ráadásul csak hat csapatos, tehát nincs nagy merítési lehetőségünk. A keret felét régebbről ismerem, edzettem őket, és Quirikó Vivien segítőmmel összeállítottuk a bő keretet, amelyből aztán kiválasztottuk azokat, akikkel el szerettünk volna utazni az Eb-selejtezőre. De több probléma, sérül is közbejött, így végül egy erősen átalakított csapattal érkeztünk meg Minszkbe. A lányok keményen dolgoznak, próbálják átvenni, amit mutatunk nekik – kezdte Frank Tamás. – Az ellenfeleink közül a fehéroroszokkal nagyjából két éve játszott a csapat és akkor közel egy szinten voltak velük. Oroszországot előrébb sorolom, ott erősebb a női futsal, de a holland is egy érdekes válogatott, láttuk mérkőzéseiket és nagyon tudatosan játszanak, jó a fizikumuk is. Nehéz torna lesz ki-ki mérkőzésekkel, nem lehet megjósolni az eredményt. Én akkor lennék elégedett a végén, ha nem játszanánk alárendelt szerepet és amit átadunk, azt alkalmaznák a játékosaink. Többen most először vannak a válogatottban és ezekre az alapokra lehetne építeni a későbbiekben.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Nagy Tünde (Audace C5 Verona)
Torma Lilla (DEAC)

Mezőnyjátékosok:

Csepregi Gabriella (ASD Florida)
Fülöp Diána (DEAC)
Horváth Viktória (DEAC)
Kiss Gabriella (Budaörs Futsal)
Kota Gabriella (Vis Fondi)
Megyeri Boglárka (Budaörs Futsal)
Nagy Noémi (Tolna-Mözs)
Szalkai Kitti (Tolna-Mözs)
Nagy Anikó (DEAC)
Varga Adél (Astra HFC)
Vámosi Georgina (Tolna-Mözs)

Program:

10.20. Magyarország–Fehéroroszország (17.30)
10.21. Magyarország–Oroszország (14.30)
10.23. Hollandia–Magyarország (10.00)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk
Női futsal - Folk Zsuzsanna: bízom benne, hogy a vb-re talán kijuthatunk

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...

Szerbiai tornára utaztak a női futsalosok
Meccsbeszámoló
Női futsalválogatottunk második helyen zárt a szerbiai tornán

Folk Zsuzsanna 23-szoros válogatott már több mint másfél évtizede jelen van a női futsalban, pályafutása során nyert bajnokságot és Magyar Kupát ...