Telkiben edzőtáborozott a női futsalválogatott
Futsal Női A   |   Csapat   |   2023. október. 22., 18:34
Telkiben edzőtáborozott a női futsalválogatott

Frank Tamás szövetségi edző több új játékosnak is meghívót küldött a tavaszi Európa-bajnokságot követő első összetartásra.

Női futsalválogatottunk a márciusi, hazai rendezésű Európa-bajnokság után első alkalommal edzőtáborozott együtt: péntektől vasárnapig az MLSZ telki edzőközpontjában vezényelt edzéseket a játékosoknak Frank Tamás.
 
A debreceni Eb-döntő óta sokat változott a keret, a korábbi kulcsjátékosok közül néhányan lemondták a válogatottságot, mások eltávolodtak a futsaltól, de volt, aki sérülés vagy munkahelyi elfoglaltság miatt nem lehetett ott most Telkiben. Helyükre a szakmai stáb részben új játékosokat, részben olyan futsalosokat hívott meg, akik korábban hosszabb-rövidebb ideig már a válogatott bő keretéhez tartoztak, de az Eb-n nem vettek részt.
 
– Örülök, hogy sikerült ismét együtt töltenünk három napot, melyet az új játékosok megismerésére, valamint az elmúlt időszakban alkalmazott taktikai elemek felfrissítésére használtunk fel – mondta az edzőtáborozás után Frank Tamás. – A keretünk átalakulóban van, több korábbi kulcsjátékost is pótolnunk kell a következő tétmérkőzésekig, ami nem könnyű feladat, hiszen kevés hazai csapatból tudunk válogatni. A lányok motiváltan, lelkesen vetették bele magukat a munkába, bízom benne, hogy a jövőben rendszeresen találkozhat majd a keret, és lépésről lépésre fejlődni tud a csapat.
 
Ami a folytatást illeti, november közepén ismét találkoznak a kerettagok, és ekkor már nemzetközi meccset is játszik a válogatott: november 18-án és 19-én a lengyeleket fogadjuk Dunakeszin.
 
Hosszabb távon pedig a világbajnoki selejtezők kerülnek fókuszba, a FIFA ugyanis nemrégiben bejelentette, hogy 2025-ben megrendezi az első hivatalos női futsal-világbajnokságot, melyre Európából négy csapat juthat ki. A selejtezőkről még nem érkeztek részletek, de az biztosnak látszik, hogy 2024-ben megkezdődik a vb kvalifikációs szakasza. 
 
A telki edzőtáborozás kerete:
 
Kapusok:
 
Hargas Annamária (TFSE-11Teamsports)
Torma Lilla (Futsal Pistioia 1991)
Deczki Vanda (2F-BAU Tolna-Mözs)
 
Mezőnyjátékosok:
 
Molnár Enikő (DVTK-Vénusz)
Folk Zsuzsanna (2F-BAU Tolna-Mözs)
Gajzágó Flóra (DEAC)
Horváth Viktória (DEAC)
Kiss Gréta (2F-BAU Tolna-Mözs)
Koch Fruzsina (Budaörs SC)
Kovács Szilvia (TFSE-11Teamsports)
Horváth Lili Gabriella (DVTK-Vénusz)
Lipták Aida (DVTK-Vénusz)
Majtán Luca (Budaörs SC)
Tóth Nóra (DEAC)
Vámosi Georgina (2F-BAU Tolna-Mözs)
Varga Adél (TFSE-11Teamsports)
Wiesner Dalma (2F-BAU Tolna-Mözs)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal Eb: Debrecenben a válogatott, célegyenesben a felkészülés
Női futsal Eb: Debrecenben a válogatott, célegyenesben a felkészülés

Jövő héten pénteken, a debreceni Főnix Arénában megkezdődik a 2023-as női futsal Európa-bajnokság négyes döntője. A mieink már a helyszínen ...

A héten Eb-főpróbát tart a női futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Telkiben edzőtáborozott a női futsalválogatott

Jövő héten pénteken, a debreceni Főnix Arénában megkezdődik a 2023-as női futsal Európa-bajnokság négyes döntője. A mieink már a helyszínen ...