Szerdától Eb-selejtező tornán a női futsalválogatott
Futsal Női A   |   Csapat   |   2018. szeptember. 10., 10:09
Szerdától Eb-selejtező tornán a női futsalválogatott

Történelmi mérkőzés előtt áll a magyar női futsalválogatott: az ukránok elleni, szerdai összecsapás lesz a mieink első tétmérkőzése.

Az UEFA tavaly döntött arról, hogy 2019-től a női futsalválogatottak számára is megrendezi hivatalos Európa-bajnokságát. Az első ilyen tornát 2019 elején tartják négy válogatott részvételével, a selejtezőket viszont már a héten elkezdik a csapatok. Az Eb házigazdája a négy résztvevő ország egyike lesz.

A magyar válogatott is nevezett a sorozatra, és szerdától Ukrajnában próbálja meg kiharcolni az Európa-bajnoki részvételt. A Dombó János vezette magyar csapatnak nehéz dolga lesz, hiszen szerdai első ellenfelünket, a házigazda ukránokat nálunk jóval magasabban jegyzik, a kontinens legjobbjai között tartják számon női futsalban.

A magyar válogatott hétfőn kora délután indul el az ukrajnai Cherkasyba, a torna helyszínére, szerdán, helyi idő szerint 19.30-kor az ukránok, csütörtökön 17.00-kor a kazahok, szombaton 15.30-kor pedig a fehéroroszok lesznek az ellenfelei. A csoport első helyezettje vehet részt a jövő évi Eb-n.

- Nagy izgalommal várjuk a sorozatot, hiszen történelmi mérkőzések várnak ránk, a női futsalválogatott első tétmeccsein lép pályára – mondta az mlsz.hu-nak Dombó János az elutazás előtt. – A magyar női futsal számára óriási dolog, hogy mostantól rendszeresen Európa-bajnoki selejtezőkön vehet részt a válogatott, és mindjárt az első Eb-kiírásban olyan csapattal is megmérkőzhetünk, mint például a nálunk magasabban jegyzett ukrán együttes. Igyekszünk kihasználni ezt az alkalmat a tanulásra és a tapasztalatszerzésre, miközben természetesen bízunk benne, hogy eredményesség tekintetében sem kell majd szégyenkeznünk. Nagyon erős a csoportunk, mindhárom ellenfelünk komoly játékerőt képvisel. A favorit természetesen a házigazda ukrán csapat, amely jelenleg jóval előttünk jár, nagyszerű eredményeket tud felmutatni, játékosai topbajnokságokban szerepelnek, ráadásul hazai pályán fogadja riválisait. Várhatóan a kazah és a fehérorosz csapat is nehéz ellenfél lesz, mindketten fizikálisan erős játékosokkal rendelkeznek, ezért kemény, hajtós meccsekre van kilátás ellenük.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:

Varga Luca (Astra)
Nagy Tünde (Lazio)

Mezőnyjátékosok:

Csepregi Gabriella (ASD Florida)
Fülöp Diána (Gyulai Amazonok)
Gál Tímea (Astra)
Gelb Mónika (Astra)
Kota Gabriella (Hajdúböszörmény)
Krascsenics Csilla (Astra)
Megyeri Boglárka (Agenta Girls Szekszárd)
Sipos Lilla (Astra)
Szabó Boglárka (Astra)
Varga Adél (Brandmission-Artifex)


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal Eb: Debrecenben a válogatott, célegyenesben a felkészülés
Női futsal Eb: Debrecenben a válogatott, célegyenesben a felkészülés

Jövő héten pénteken, a debreceni Főnix Arénában megkezdődik a 2023-as női futsal Európa-bajnokság négyes döntője. A mieink már a helyszínen ...

A héten Eb-főpróbát tart a női futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Telkiben edzőtáborozott a női futsalválogatott

Jövő héten pénteken, a debreceni Főnix Arénában megkezdődik a 2023-as női futsal Európa-bajnokság négyes döntője. A mieink már a helyszínen ...