Nyert és kevéssel maradt le az Eb-ről a női futsalválogatott

2018. szeptember. 15., 20:45   |    

Nyert és kevéssel maradt le az Eb-ről a női futsalválogatott

Utolsó Eb-selejtezőjén 4-3-ra legyőzte a fehéroroszokat női futsalválogatottunk, és két győzelemmel valamint egy döntetlennel csak rosszabb gólkülönbséggel szorult a házigazda ukránok mögé.

Nagyszerűen, veretlenül zárta az ukrajnai Eb-selejtező tornát női futsalválogatottunk, amely az ukránok elleni 4-4-es döntetlen, valamint a kazahok elleni 8-4-es győzelem után a fehéroroszok ellen 4-3-as győzelmet aratott. A találkozót nagyszerűen kezdte a magyar válogatott, a 6. percben már 2-0-ra vezettünk Krascsenics Csilla és Gelb Mónika találatával. A játékrész felénél szépítettek a fehéroroszok, de Szabó Boglárka is betalált, így az ellenfél újabb találatát követően is nálunk volt szünetben az előny (3-2).

A második félidő 6. percében kiegyenlítettek a fehéroroszok, ekkor már látszott, hogy a csoportgyőzelemhez szükséges nagy különbségű sikerre nem lesz esélyünk. A három pontot azonban így is sikerült megszerezni, Szabó Boglárka állította be a 4-3-as végeredményt.

A Dombó János szövetségi edző vezette magyar válogatott az előzetes várakozásokat magasan túlszárnyalva veretlenül, 7 ponttal zárta az Eb-selejtező tornát, és csak rosszabb gólkülönbséggel szorult az Eb-részvételt kiharcoló ukránok mögé. A jövő februári Európa-bajnokságon Ukrajna mellett Oroszország, Portugália és Spanyolország vesz részt.

Magyarország-Fehéroroszország 4-3 (3-2)
Magyarország: Nagy Tünde - Szabó Boglárka, Csepregi Gabriella, Kota Gabriella, Fülöp Diána
Cserék: Varga Luca, Sipos Lilla, Megyeri Boglárka, Gál Tímea, Krascsenics Csilla, Gelb Mónika, Varga Adél


Főszponzoraink
Szponzoraink