A héten Eb-főpróbát tart a női futsalválogatott
Futsal Női A   |   Csapat   |   2023. február. 07., 14:19
A héten Eb-főpróbát tart a női futsalválogatott

A március közepén sorra kerülő debreceni Európa-bajnokság előtti utolsó nemzetközi mérkőzéseit játssza a héten a női futsalválogatott: szerdán Zalaegerszegen, csütörtökön a szlovéniai Ljutomerben lép pályára a szlovénok ellen.

Női futsalválogatottunk március 17-től Európa-bajnoki négyes döntőben szerepel a debreceni Főnix Arénában: előbb Ukrajna ellen játszik a kontinenstorna elődöntőjében, majd két nappal később a helyosztón lép pályára. A tétmérkőzések főpróbáját a héten tartja a csapat a szlovénok elleni összecsapásokon: február 8-án, 17.30-tól a zalagereszegi Zalakerámia Sportcsarnokban lép pályára, majd másnap a szlovéniai Ljutomerben rendezik a barátságos párharc visszavágóját.

- Az Európa-bajnokságig hátralévő időben igyekszünk átismételni a tavalyi mérkőzéseken alkalmazott taktikai elemeket, valamint amennyire a szűkös idő engedi, bővíteni a taktikai repertoárunkat. Két nehéz mérkőzés vár ránk a héten, a szlovén válogatott fizikálisan erős, taktikailag felkészült csapat, ezért jó erőfelmérő lesz a szerdai és a csütörtöki összecsapás. Utoljára októberben játszottak együtt a lányok, de bízom benne, hogy gyorsan sikerül felvenni a nemzetközi mérkőzések ritmusát, és két jó meccset vívunk a szlovénokkal - mondta az mlsz.hu-nak Frank Tamás szövetségi edző.

A keret tagjai januárban Telkiben vettek részt kétnapos összetartáson, és februárban újabb hasonló edzőtábor szerepel a felkészülési programban, de hivatalos meccsen a szlovénok elleni mérkőzések után már nem lép pályára az együttes az Európa-bajnokság előtt.

A magyar válogatott tavaly is részt vett az Európa-bajnoki fináléban (akkor Portugália volt a viadal házigazdája), akkor a negyedik helyen végzett, az ukránok elleni bronzmérkőzésen 2-1-es vereséggel zárt. Ősszel a csehországi Brnóban csapatunk a bosnyák, a cseh és a szlovák együttest megelőzve nyerte meg az Eb-selejtezős csoportját, ezzel biztosította be részvételét az idei fináléban.

A válogatott kerete:

Kapusok:

Hargas Annamária (Újpest FC)
Torma Lilla (DEAC)
Deczki Vanda (2F-BAU Tolna-Mözs)

Mezőnyjátékosok:

Fábián Rebeka (Budaörs Endo Plus Service)
Folk Zsuzsanna (TFSE-Bestrong)
Fülöp Diána (DEAC)
Gajzágó Flóra (DEAC)
Gruber Brigitta (TFSE-Bestrong)
Horváth Viktória (DEAC)
Kiss Gréta (2F-BAU Tolna-Mözs)
Koch Fruzsina (Budaörs Endo Plus Service)
Krascsenics Csilla (DEAC)
Krascsenics Petra (2F-BAU Tolna-Mözs)
Szalkai Kitti (2F-BAU Tolna-Mözs)
Tóth Nóra (DEAC)
Üveges Katalin (DEAC)
Varga Adél (TFSE-Bestrong)

 


Címkék:

Kapcsolódó hírek

Női futsal Eb: Debrecenben a válogatott, célegyenesben a felkészülés
Női futsal Eb: Debrecenben a válogatott, célegyenesben a felkészülés

Jövő héten pénteken, a debreceni Főnix Arénában megkezdődik a 2023-as női futsal Európa-bajnokság négyes döntője. A mieink már a helyszínen ...

A héten Eb-főpróbát tart a női futsalválogatott
Meccsbeszámoló
Telkiben edzőtáborozott a női futsalválogatott

Jövő héten pénteken, a debreceni Főnix Arénában megkezdődik a 2023-as női futsal Európa-bajnokság négyes döntője. A mieink már a helyszínen ...