Történelmi meccsen lép pályára a női futsalválogatott
Női futsal   |   Archívum   |   2015. június. 24., 15:16
Történelmi meccsen lép pályára a női futsalválogatott

Az olaszok női futsalválogatottja csütörtökön a mieink ellen játssza első (majd szombaton a második) nemzetek közti hivatalos mérkőzését.

Női futsalválogatottunk már évek óta jelen van a szakág nemzetközi vérkeringésében, csütörtöki ellenfelünk, a nemrégiben megalakult olasz női futsalválogatott azonban fennállása első hivatalos nemzetközi mérkőzésén lép pályára. A római összecsapást a hazaiak részéről kiemelt figyelem kíséri, az előrejelzések szerint telt ház, 4000 néző előtt lépnek pályára a csapatok a házigazdák részéről történelminek kikiáltott találkozón. Olaszországban pénzt és energiát nem sajnálva vágtak bele a női futsal fejlesztésébe, azzal a céllal, hogy mielőbb utolérjék a világ élvonalát.

Érdekesség, hogy a magyar válogatottban több olaszországi légiós is játszik, a nemrégiben véget ért olasz női futsalbajnokság aranyérmese, a Ternana is a soraiban tud egy magyar játékost Üveges Katalin személyében. A csütörtöki mérkőzést szabadtéren rendezik a Pietrangeli tenisz-szentélyben, a 20.30-kor kezdődő találkozóról élő közvetítést ad a RAI televízió. A második találkozóra Montesilvanóban kerül sor, szombaton 20:00 kezdéssel.

Sito Rivera, a magyar válogatott szakvezetője ennek megfelelően nehéz összecsapásra számít a nemzetközi szinten még rutintalan, de minden bizonnyal remek játékosokból álló olaszok ellen.

- Nagyon örülök, hogy a májusi, katalánok elleni mérkőzés után ilyen rövid idő elteltével máris újabb nemzetközi mérkőzést játszhat a csapat - mondta a mérkőzések előtt Sito Rivera. - Hatalmas dolognak tartom, hogy mi leszünk az olasz válogatott első ellenfele, remek hangulatú, telt házas meccsre számítok mindkét találkozón. Ellenfelünk még nem játszott nemzetközi mérkőzést, de biztos vagyok benne, hogy játékosai mindent megtesznek a sikeres debütálás érdekében, ezért nehéz meccsek várnak ránk.

A magyar válogatott kerete:

Vincze Anikó (Astra HFC)
Hargas Annamária (BME FC)
Radics Ágnes (DEAC)
Megyes Ágnes (Astra HFC)
Szabó Boglárka (Astra HFC)
Halászi Kinga (Hajdúböszörményi TE)
Kovács Aliz (Miskolci Vénusz)
Bernáth Csilla (Miskolci Vénusz)
Újvári Krisztina (Luparense)
Üveges Katalin (Ternana 5 Calcio)
Csepregi Gabriella (VS Lanciano)
Szekér Anita (BME FC)
Ganczer Hajnalka (BME FC)
Varga Adél (Tolna Mözs)

Címkék:

Kapcsolódó hírek

Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen
Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.

Futsal: a spanyolok érvényesítették a papírformát
Meccsbeszámoló
Futsal: női válogatottunk megnyerte a Visegrádi Négyek Tornáját

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.