Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen

2015. október. 28., 22:41   |    

Futsal: magabiztos spanyol siker a második mérkőzésen

Női futsalválogatottunk második barátságos mérkőzésén 8-1-es vereséget szenvedett Spanyolországtól Madridban.

Kedden, a páros mérkőzés első felvonásán, hamar átvették az irányítást a házigazdák, a derekasan küzdő magyar csapat igyekezete ellenére már az első játékrészben sikerült öt gólt szereznie a spanyol válogatottnak. A szünet után feljavult a játékunk, csak az utolsó percben szereztek gólt a spanyolok, így végül 6-0-ás győzelmet arattak.

A "visszavágón" a magyar csapat ezúttal is elszántan játszott, de a világranglista-első spanyolokat nehéz volt tartani, az első félidőben háromszor is bevették a kapunkat. A folytatásban sajnos ötször mattolták védelmünket a házigazdák, de nem törtünk össze, Szekér Anita révén sikerült megszereznünk a becsületgólt, kialakítva a 8-1-es végeredményt.

Sito Rivera a két mérkőzés értékelésekor elmondta, a kettős vereség ellenére értékes tapasztalatokkal gazdagodott az együttes.

- A második mérkőzésen sajnos több gólt kaptunk, mint a keddi találkozón, de örülök, hogy sikerült betalálnunk a világ legjobb csapatának hálójába, ami nem kis dolog. Tudtunk, hogy nem győzni megyünk Spanyolországba, a nemzetközi tapasztalatszerzés, és a játékosok fejlődése volt az elsődleges célunk, úgy érzem, hogy ebből a szempontból kielégítő volt az utazás. Dolgozunk tovább, minden mérkőzéssel tovább növeljük a tudásunkat, és reméljük, hogy idén is meg tudjuk nyerni a Visegrádi Négyek Tornáját - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

Spanyolország-Magyarország 8-1 (3-0)
Magyarország: Hargas Annamária - Megyes Ágnes, Ganczer Hajnalka, Varga Adél, Szekér Anita
Cserék: Vincze Anikó, Buchmüller Petra, Kovács Alíz, Bernáth Csilla, Tell Zsófia, Tóth Barbara, Radics Ágnes
Gólszerzőnk: Szekér Anita

Címkék:

Főszponzoraink
Szponzoraink